Life

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de piftie de porc. Ingredientul secret care o face delicioasă

Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret care îi oferă un gust delicios. Trucul este genial.
23.12.2023 | 17:12
Catalin Scarlatescu a dezvaluit reteta sa de piftie de porc Ingredientul secret care o face delicioasa
Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Sursa foto: Instagram, Freepik – timolina/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit propria sa rețetă de piftie de porc, menționând ingredientul secret pe care nu trebuie să-l uiți. Îi va da preparatului tău un gust delicios.

Cum face Cătălin Scărlătescu piftie de porc. Ce ingredient secret trebuie să adaugi

De sărbători, românii au la masă sarmale, salată boeuf și friptură, dar și piftie de porc, un preparat care se poate pregăti ușor dacă urmezi cu atenție rețeta.

ADVERTISEMENT

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa pentru piftia de porc, așa cum bunica lui o făcea în copilărie. Chiar și acum, este unul dintre mâncărurile sale preferate și a spus cum se prepară ca să iasă delicioasă.

Bucătarul a menționat care este ingredientul secret folosit pentru piftie. Este vorba despre urechile de porc. Acestea nu trebuie să lipsească dacă vrei o piftie la fel de bună ca cea preparată de chef. În plus, e bine să folosești mult usturoi.

ADVERTISEMENT

“Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. 

Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea îndrăgitul bucătar, acum ceva timp. Iată lista completă de ingrediente pentru piftia de porc:

ADVERTISEMENT
  • 500 g pulpă de porc
  • 500 g picioare de porc
  • un kg cap de porc (neapărat urechi)
  • doi morcovi mari
  • o rădăcină de păstârnac
  • o ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1 – 2 căpățâni de usturoi pisat

Cum se prepară piftia de porc. Sfaturile lui Cătălin Scărlătescu

Se pârlesc picioarele și capul de porc. Se rad apoi ingredientele (capul și picioarele de porc, morcovii, păstârnacul) și se spală bine. Carnea se pune într-o oală și se adaugă suficientă apă pentru a acoperi ingredientele.

ADVERTISEMENT

Spuma formată la suprafață se îndepărtează. Se adaugă apoi morcovii, păstârnacul și ceapa, dar și sare și piper după gust. Se fierbe totul până atunci când carnea se desprinde ușor de pe oase.

După fierbere, carnea se dezosează, apoi se taie în bucăți potrivite, care se pun în boluri sau forme de piftie. Usturoiul se curăță și se pisează bine, notează dcmedical.ro.

Se amestecă apoi usturoiul peste 100 ml de supă. Supa se strecoară, iar zeama se adaugă cu usturoiul pisat. Amestecul se toarnă peste bucățile de carne din boluri.

Pentru culoare, poți adăuga și puțin morcov, iar pentru aromă cimbru, pătrunjel sau frunze de dafin. Bolurile se pun la frigider pentru a se răci, iar piftia va deveni solidă.

ADVERTISEMENT