Sport

Câţi ani va mai juca Lionel Messi pentru naţionala Argentinei! Vrea să mai prindă două turnee finale

Lionel Messi a anunţat, după finala din Qatar, că nu mai are de gând să se retragă din naţionala Argentinei. Care este planul superstarului.
23.12.2022 | 23:15
Cati ani va mai juca Lionel Messi pentru nationala Argentinei Vrea sa mai prinda doua turnee finale
Lionel Messi vrea să mai joace la două turnee finale cu Argentina
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial 2022 ar fi trebuit să fie ultima competiţie a lui Lionel Messi în tricoul naţionalei Argentinei, dar succesul din Qatar i-a dat puteri. Imediat după ce a devenit campion mondial, fotbalistul de 35 de ani a anunţat că vrea să continue în tricoul selecţionatei. Până când? Jorge Valdano, campion mondial cu Argentina în 1986, a oferit răspunsul.

Planul lui Lionel Messi la naţionala Argentinei: “Euforia îl va ajuta să mai stea”

Jorge Valdano a vorbit pentru Cope despre succesul Argentinei la Campionatul Mondial 2022 şi a dezvăluit planul lui Lionel Messi. Starul argentinian ar urma să se retragă abia după turneul final din 2026.

ADVERTISEMENT

“I-am luat un interviu cu o săptămână înaintea Mondialului. Am făcut o glumă, după ce am închis camera, şi i-am zis: ‘Vei fi unul dintre cei care au jucat la cinci Campionate Mondiale’.

Înaintea să plece mi-a spus: ‘Dacă voi fi campion mondial, voi juca şi la următoarea ediţie’. Euforia îl va ajuta să mai stea în tricoul Argentinei. Vom vedea dacă va mai juca la încă un Mondial”, a declarat Jorge Valdano.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi ar putea să prindă încă două turnee finale cu Argentina

Argentina ar urma să revină pe teren în primăvară, când în Europa sunt programate meciurile din preliminariile pentru EURO 2024. “Pumele” vor începe campania de calificare pentru Mondialul din 2026, cu primele meciuri în martie.

Până la Campionatul Mondial 2026, Argentina are de apărat trofeul Copa America, pe care l-a câştigat în 2021. Următoarea ediţie se va disputa în 2024, însă nu este cunoscută pentru moment gazda turneului. Ecuador a renunţat la organizarea competiţiei, care ar putea ajunge în Peru sau în SUA.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial din 2026, Lionel Messi ar urma să împlinească, chiar în timpul turneului, 39 de ani. Dacă va fi pe teren, argentinianul va deveni primul fotbalist care participă la şase ediţii consecutive.

Lionel Messi are vacanţă de la PSG

Revenit în Argentina, după ce a câştigat Campionatul Mondial 2022, Lionel Messi a primit o vacanţă din partea conducătorilor lui PSG. Astfel, fotbalistul de 35 de ani are liber până după Revelion şi va rata trei partide ale campioanei Franţei.

ADVERTISEMENT

În ianuarie, Lionel Messi intră în ultimele şase luni de contract la PSG, iar Nasser Al-Khelaifi a anunţat că argentinianul are de gând să prelungească acordul. Cu toate acestea, jurnaliştii de la Marca susţin că starul vrea să analizeze atent situaţia înainte să-şi dea acordul.

ADVERTISEMENT