Sport

Câți bani a încasat Simona Halep pentru participarea la turneul de la Miami

Simona Halep a încasat primul cec de la revenirea în tenis, în urma suspendării pentru dopaj. Tenismena s-a ales și cu primele puncte în clasamentul WTA.
20.03.2024 | 00:26
Cati bani a incasat Simona Halep pentru participarea la turneul de la Miami
Simona Halep a încasat primul ei cec după suspendare. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit cum nu se putea mai bine pe terenul de joc după o pauză de 19 luni, din cauza suspendării pentru dopaj. Tenismena româncă a arătat o poftă incredibilă de joc și a cîștigat primul set Paula Badosa, în primul tur de la Miami.

Show în primul set

Sportiva din Constanța a pierdut primul game din primul set, dar apoi a avut o revenire incredibilă, câștigând cu 6-1. Halep a avut nevoie de doar 39 de minute pentru a o surclasa pe Badosa cu un scor neverosimil.

ADVERTISEMENT

Al doilea set a început la fel de bine pentru Halep. Tenismena din România a reușit să câștige primul game pe propriul serviciu. Adversara iberică e egalat rapid la game-uri, dar apoi a preluat conducerea, câștigând în cele din urmă setul. În decisiv, înfruntarea a fost extrem de echilibrată, dar în cele din urmă, Badosa s-a impus cu 6-3.

Primul cec de la revenire

În urma participării în primul tur de la Miami Open, Simona Halep și-a asigurat o sumă frumușică. Tenismena din România și-a adjudecat prin prezența pe tabloul principal, un cec în valoare de 23.250 de dolari.

ADVERTISEMENT

Suma nu pare la fel de mare, dacă ne raportăm la întreaga sumă pe care a câștigat-o Halep în toată cariera din tenis, 40.203.437 de dolari. Însă, cu siguranță, Halep nu va uita meciul din această seară, în ciuda rezultatului, după toate cele întâmplate în ultimele 19 luni.

În același timp, pe lângă suma de bani, Simona Halep a strâns primele ei puncte în clasamentul WTA de la suspendare. Conform informațiilor oficiale ale organizatorilor, Halep s-a ales cu 10 de puncte în această seară.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut la dispoziție extrem de puțin timp pentru a se pregăti de turneul din America. Chiar și în aceste condiții, Simona Halep nu a ratat ocazia să revină în luminile reflectoarelor, la un turneu important.

Coșmarul pentru Halep a început în septembrie 2022, când un test a ieșit pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă. Din acel moment, tenismena din România a fost suspendată pentru patru ani din toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare victorie a carierei a venit însă după apelul la TAS. La începutul lunii martie, 2024, Tribunalul de la Lausanne a decis în favoarea Simonei, iar suspendarea i-a fost redusă, al doar 9 luni.

ADVERTISEMENT