Life

Câţi bani câştigă, de fapt, un şofer român în străinătate. Suma nu este deloc mică

Câți bani primește, lunar, un șofer român care lucrează în străinătate. A crescut cererea pe piața muncii, dar și salariul!
30.05.2023 | 16:09
Cati bani castiga de fapt un sofer roman in strainatate Suma nu este deloc mica
Câți bani încasează lunar un șofer român care lucrează în străinătate. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Câți bani câștigă, de fapt, un șofer care lucrează în străinătate. Pandemia a adus și lucruri bune pentru cei din acest domeniu. Cererea pe piața muncii a crescut și, bineînțeles, salariile au fost și ele majorate. Se fac mii de euro.

Câți bani primește un șofer român care lucrează în străinătate

Meseria de șofer este una dintre cele mai căutate de români, asta și pentru că se câștigă bani frumoși. Totuși, sacrificiile sunt multe și se întâmplă uneori ca angajații să aibă parte de un tratament incorect din partea patronilor. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu foarte mulți aleg să rămână în România. WSA Group, agenție specializată în recrutarea de șoferi profesioniști din România, a dezvăluit că anul trecut a recrutat peste 300 de persoane, repartizați către 120 de clienți.

Încă din pandemie, comerțul online s-a dezvoltat foarte mult, iar asta, împreună cu creșterea economică, a dus și la o cerere mai mai mare pe piața muncii  în acest domeniu. Astfel, apare întrebarea: câți bani câștigă, de fapt, un șofer român în străinătate?

ADVERTISEMENT

Cei care s-au angajat prin intermediul companiei mai sus amintite au încasat, lunar, un salariu mediu de 2.800 de euro. Suma a crescut considerabil față de 2021, când media acestuia ajungea la 2.200 de euro.

„Piața transporturilor, la nivel european, a cunoscut o contracție în primele luni ale anului 2023, aspect care s-a resimțit și în piața muncii din domeniul transporturilor. Companiile au avut pe masă mai multe CV-uri ale unor șoferi în căutare de loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a dus, implicit la o stabilizare a salariilor. Aceasta după ce, în 2022, acestea crescuseră considerabil, iar trendul părea că s-ar putea menține. Abia în luna aprilie am putut observa o revenire a cererii pentru șoferi profesioniști, semn că volumul de mărfuri transportate este din nou în creștere”, a declarat Alexandru Cioc, cofondator WSA Group, conform wall-street.ro.

Ce cereri au șoferii români

În afară de bani, un șofer român care lucrează în străinătate mai are și alte cerințe. Prin urmare, își doresc, în primul rând, ca angajatorul să le ofere respect, seriozitate și condiții de muncă bune și camioane cât mai noi.

ADVERTISEMENT

Dar dacă ne întoarcem la bani, un șofer român care lucrează în străinătate vrea ca salariul să fi calculat transparent și în funcție de munca prestată. Motiv pentru care, la rândul lor, devin mai selectivi cu locurile unde se angajează.

ADVERTISEMENT
Tags: