Life

Câți bani câștigă Dorian Popa din Youtube și Instagram. Suma este ireală

Câți bani câștigă Dorian Popa din Youtube și Instagram? Unele persoane nu ajung la astfel de venituri nici măcar într-un an de zile.
27.04.2023 | 09:00
Cati bani castiga Dorian Popa din Youtube si Instagram Suma este ireala
Câți bani câștigă Dorian Popa din Youtube și Instagram. Sursă foto: Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Câți bani câștigă Dorian Popa din Youtube și Instagram se întreabă foarte multe persoane. Asta în condițiile în care mai mulți influenceri social media trăiesc o viață de lux. Sumele sunt într-adevăr unele cu adevărat fabuloase.

Cât de mulți bani câștigă Dorian Popa din YouTube și Instagram?

Dacă vă întrebați câți bani câștigă Dorian Popa din YouTube și Instagram, aflați că într-o singură zi, influencerul poate încasa o sumă mai mare decât salariul mediu din România. Ce câștiguri are Dorian Popa și cât de important este numărul abonaților?

ADVERTISEMENT

Recent, acesta a vorbit despre ce venituri îi aduce Instagram, dar și YouTube. Dorian Popa dezvăluia că ajunge să încaseze lunar chiar și 80.000 de euro într-o lună bună, iar 40.000 de euro într-o lună mă proastă. Chiar și așa, acesta spunea că are și cheltuieli pe măsură. 

“Fac 40.000 în cea mai proastă lună. Cea mai bună, între 70.000 și 80.000 de euro”, spunea el, despre veniturile sale din Instagram și YouTube, la Antena Stars. Sunt reale cifrele? Dacă ne uităm la monetizare YouTube, spusele sale par că se adeveresc.

ADVERTISEMENT

Conform socialblade.com, Dorian Popa poate încasa sume cuprinse între $13.2K – $211.9K anual având în vedere numărul abonaților săi. Lunar în schimb, acesta poate încasa din YouTube $1.1K – $17.7K. De asemenea, într-o singură zi, influencerul a bifat chiar și 920 de dolari, venituri din YouTube.

Contează însă și ce venituri are din Instagram. Când vorbim despre câștiguri publicitate pe rețelele sociale, sumele nu sunt deloc unele mici. Tocmai din acesta motiv, numeroase vedete ajung să trăiască decent, doar din social media.

ADVERTISEMENT

Care este numărul de urmăritori la care a ajuns Dorina Popa

Revenind la conținutul video, dacă stăm să ne uităm și la alte reguli de monitorizare YouTube, pentru o astfel de sumă, numărul abonaților este important. Iar Dorian Popa nu întâmpină deloc probleme la acest capitol, ci din contră, este cu mult peste alți influenceri social media.

Conform sursei menționate anterior, Dorian Popa ocupă locul 25 în România, pe YouTube. Acesta are 2,2 milioane de abonați. Dacă numărul vi se pare mare, aflați că alți influenceri social media din România câștigă și mai mult și au și un număr imens de abonați.

ADVERTISEMENT

Cât câștigă un YouTuber din România? Îl luăm exemplu pe faimosul Selly, care, spre deosebire de Dorian Popa, ocupă locul 17 pe țară, pe YouTube, conform socialblade.com. Veniturile sale anuale estimate sunt de $19.3K – $308.4K, conform sursei citate.

Cât despre numărul de abonați, Selly are 3,21 milioane de oameni în care îl urmăresc pe YouTube. Adică cu peste un milion mai mult decât Dorian Popa. Pe Instagram în schimb lucrurile sunt diferite. Dorian Popa are peste 2,4 milioane de urmăritori, iar Selly doar 1,8 milioane.

Cât este salariul mediu în România

Am aflat ce câștiguri are deci Dorian Popa, dar și alți influenceri social media. Cât este salariul mediu în România și cât ajung să câștige oamenii de rând spre deosebire de influenceri ori vloggeri? La finele anului trecut, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea nr. 1.447/2022 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Astfel, conform documentelor, salariul minim brut din România era de 3.000 de lei pe lună. De cealaltă parte, salariul mediu brut în România era de 6.789 de lei. Datele publicate de Institutul Național de Statistică arătau însă o serie de modificări în prima lună din an.

Mai exact, potrivit sursei citate, în luna ianuarie 2023, câștigul salarial mediu brut a fost 6831 lei. Asta înseamnă o scădere de 3,9%, adică cu 276 lei mai mic decât în luna decembrie 2022.

ADVERTISEMENT