Life

Câți bani face Ștefan Bănică de Crăciun? Concertele lui atrag sume fabuloase

Ștefan Bănică este, probabil, cel mai iubit artist când vine vorba de concertele de Crăciun, iar asta se vede din încasări.
28.11.2023 | 16:30
Cati bani face Stefan Banica de Craciun Concertele lui atrag sume fabuloase
Ștefan Bănică e ”Regele” încasărilor de Crăciun / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ștefan Bănică va continua, și în acest an, tradiția concertelor de Crăciun de la Sala Palatului din București. Și, bonus, el ajunge și la Cluj, la Sala Polivalentă, cea mai mare din România.

Pe câți bani se mizează pentru concertele de Crăciun ale lui Ștefan Bănică?

Ștefan Bănică, de 20 de ani deja, cântă, în perioada Crăciunului, la Sala Palatului din București. Și, de fiecare dată, reușește să umple sala care are peste 4.000 de locuri. Iar oamenii nu se plictisesc când vine vorba de prestațiile artistului, devenind deja o tradiție, pentru unii, să meargă la evenimentul cu pricina.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, Ștefan Bănică a ridicat ștacheta. Mai exact, concurat de Horia Brenciu – care, la rândul său, are câteva concerte la Sala Palatului – a decis să susțină nu mai puțin de patru spectacole acolo, informează Money.ro. La care a adăugat unul și la Sala Polivalentă din Cluj, un spațiu în care încap 10.000 de oameni.

Biletele nu sunt însă tocmai ieftine. E de înțeles, totuși, având în vedere că Ștefan nu se joacă când vine vorba de spectacolele de Crăciun. El pune în mișcare o adevărată armată de artiști, organizatori și producători. Plătiți, la rîndul lor, regește.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cel mai ieftin bilet la seria de concerte pe care le susține Ștefan Bănică la Sala Palatului costă 150 de lei. Iar la un calcul simplu, pentru fiecare concert ținut cu casa închisă, Ștefan Bănică aduce 600.000 de lei. Adică undeva în jurul a 120.000 de euro.

Ștefan Bănică, campionul încasărilor de Crăciun

Cum Ștefan Bănică a decis că anul acesta va susține 4 concerte, în București, la Sala Palatului, artistul va deveni ”campionul” încasărilor de Crăciun. Nu de altceva, dar dacă reușește să vândă toate biletele la suma minimă de 150 de lei, va încasa în jur de jumătate de milion de euro!

ADVERTISEMENT

La suma aceasta se adaugă și încasările de la Cluj. Sala Polivalentă are 10.000 de locuri, deci, doar de acolo, ar încasa 1,5 milioane de lei. Adică în jur de 300.000 de euro, sumă fabuloasă pentru orice artist din România. Chiar și de peste hotare, am putea spune.

Totalul banilor pe care îi face Bănică, în urma concertelor de Crăciun, este unul fabulos. Mai exact, el ar atrage în jur de 4 milioane de lei, adică aproximativ 800.000 de euro. E adevărat, doar o parte din banii aceștia ajung în buzunarele sale, pentru că trebuie plătite producția, sălile, costurile evenimentului. Dar, oricum… Băncă devine ”regele” concertelor de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Bănică, bani grei din muzică

Conform datelor fiscale, consultate de FANATIK din surse oficiale, Ștefan Bănică nu s-a descurcat deloc rău nici în anii precedenți. Cu excepția anului 2020, cel în care pandemia a pus stop tuturor concertelor și în care Ștefan Bănică a raportat pierderi, firma sa a fost, mereu, pe plus.

Mai exact, Mabel Concert, compania lui Ștefan Bănică, a avut, în ultimul an fiscal, o cifră de afaceri de peste 2,7 milioane de lei și un profit net care a depășit, lejer, 400.000 de lei. Iar la suma câștigată din muzică se adaugă una aproape la fel de mare obținută din afacerile imobiliare pe care Ștefan Bănică le derulează de ani buni.

Nici frumoasa soție a lui Ștefan, Lavinia, nu se poate plânge că afacerile nu merg binișor. Ea a înregistrat un profit net de aproape 60.000 de lei, dar, trebuie precizat, muzica nu pare să o preocupe la fel de mult, în ultimii ani, ca și pe soțul ei.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
Oraşele în care plătim cel mai mult pentru coşul de cumpărături. Unde se...
Oraşele în care plătim cel mai mult pentru coşul de cumpărături. Unde se vând cei mai scumpi cartofi din România
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două...
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două mașini noi
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000...
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000 de lei? Toate calculele
Zodiile care au mari șanse la loto. Trebuie să-și încerce șansa
Zodiile care au mari șanse la loto. Trebuie să-și încerce șansa
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în...
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în cazul Navalnîi - VIDEO
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant