Sport

Ce miză financiară are meciul Jablonec – CFR Cluj! Câţi bani poate lua campioana în Conference League

Jablonec - CFR Cluj, în Conference League, are o miză financiară impresionantă pentru campioana României.
16.09.2021 | 20:15
Ce miza financiara are meciul Jablonec  CFR Cluj Cati bani poate lua campioana in Conference League
Ce miză financiară are meciul Jablonec - CFR Cluj! Câţi bani poate lua campioana în Conference League. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj va debuta în premieră în Conference League cu Jablonec, iar miza financiară este importantă pentru campioana României, motiv pentru care o victorie ar aduce o sumă bună de bani pentru clujeni.

Campioana României vine după o înfrângere în campionat, cu FC Botoșani, scor 0-1, iar Dan Petrescu vrea neapărat o victorie la primul meci în noua competiție UEFA.

ADVERTISEMENT

Ce miză financiară are meciul Jablonec – CFR Cluj

Partida dintre Jablonec și CFR Cluj are o miză financiară importantă pentru campioana României, dar, totodată, reprezintă și o posibilitate de îmbunătățire a coeficientului României, mai ales după marile dezamăgiri trăite în vară, când rând pe rând, FCSB, U Craiova și Sepsi au fost eliminate din preliminariile Conference League.

Echipa care va termina grupa pe primul loc, va primi un total de 1.200.000 de euro. Locul doi în grupă va primi suma de 325.000 de euro, iar echipa calificată de pe locul doi se va duela cu o formație venită din grupele Europa League, mai exact cu formația care termină grupa pe locul trei.

ADVERTISEMENT

Calificarea în grupele Conference League i-a adus CFR-ului aproximativ 3.000.000 de euro.

Alte sume primite în Conference League:

  • Victorie – 500.000 de euro
  • Egal – 166.000 de euro

Cât de mult poate ajuta Conference League coeficientul României

În Conference League echipele primesc 2 puncte bonus dacă își câștigă grupa și 1 punct bonus dacă termină pe locul al doilea.

Alte puncte bonus, mai exact 1 punct bonus, mai primesc echipele care ajung în semifinală și finală. Victoria este premiată cu 2 punct și egalul este echivalent cu 1 punct.

ADVERTISEMENT

Campioana României s-a calificat automat în Conference League după ce a trecut de turul doi preliminar al Champions League, atunci când CFR Cluj o eliminat pe Lincoln Red Imps, formație din Gibraltar, scor 4-1 la general.

Din păcate, clujenii nu au mai reușit să treacă de o altă fază a preliminariilor Champions League, fiind eliminați de Young Boys Berna și nu au reușit nici să se califice în Europa League, acolo unde au fost eliminați de Steaua Roșie Belgrad.

ADVERTISEMENT

În urma ratării obiectivului, și anume o calificare în Europa League, Marius Șumudică a fost dat afară de campioana României, în locul lui venind Dan Petrescu, ambele informații fiind dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

  • 31.930.000 de euro este valoarea lotului lui CFR Cluj, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT