Life

Câți bani poți câștiga, de fapt, din YouTube în 2024. Sumele nu sunt deloc mici

Ce venituri pot avea în conturi, în realitate, creatorii de conținut de pe YouTube în 2024. Încasările nu sunt de ignorat.
20.03.2024 | 19:05
Cati bani poti castiga de fapt din YouTube in 2024 Sumele nu sunt deloc mici
Ce venituri pot avea în conturi, în realitate, creatorii de conținut de pe YouTube în 2024. Încasările nu sunt de ignorat. Sursa foto: Pinterest.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Câți bani poți câștiga, de fapt, din YouTube în 2024. Sumele nu sunt deloc mici. Aceste dezvăluiri au fost făcute de-a lungul timpului și de multe persoane publice din România, printre care se numără Dorian Popa.

Ce venituri pot avea în conturi, în realitate, creatorii de conținut de pe YouTube în 2024. Încasările nu sunt de ignorat

Ce venituri pot avea în conturi, în realitate, creatorii de conținut de pe YouTube în 2024. Încasările nu sunt de ignorat din punct de vedere financiar. Mulți câștigă bani frumoși de pe urma filmărilor din mediul online.

ADVERTISEMENT

Influencerii, care postează constant videoclipuri și au un număr mare de urmăritori, au dezvăluit care sunt banii pe care îi câștigă. Totul depinde foarte mult de criteriile pe care le îndeplinesc, mai ales dacă fac parte din Programul de Parteneriat de la Google.

Cei care au ”bifat” această secțiune de pe YouTube pot obține venituri generoase. Potrivit publicației Business Insider, creatorii de conținut pot câștiga bani din videoclipurile postate prin intermediul reclamelor plasate de Google.

ADVERTISEMENT

Trebuie ținut cont și de faptul că veniturile variază de la o lună la alta. Spre exemplu, Sarah Lavender, o vloggeriță cu aproximativ 100.000 de abonați, are în conturi începând de la 1.000 de dolari pe lună. În perioadele bune câștigă chiar și peste 6.000 de dolari.

De asemenea, un alt YouTuber, care are peste 1 milion de abonați și realizează videoclipuri despre finanțele personale, a declarat pentru sursa menționată că a încasat peste 50.000 de dolari într-o singură lună.

ADVERTISEMENT

„Fac 40.000 în cea mai proastă lună. Cea mai bună, între 70.000 și 80.000 de euro”, a spus la un moment dat Dorian Popa despre veniturile pe care le încasează de la YouTube, scrie profm.ro. Vloggerul este foarte activ.

Cum se mai pot câștiga bani din YouTube

Tinerii din ziua de azi își îndreaptă atenția spre locurile de muncă care aduc bani mulți, fără prea multe eforturi. Cei care doresc să câștige din YouTube trebuie neapărat să aplice pentru Programul de parteneriat YouTube.

ADVERTISEMENT

Influencerii trebuie să atingă un prag de 500 de abonați, trei videoclipuri postate în ultimele 90 de zile și 3.000 de ore de vizionare în ultimul an sau 3 milioane de vizualizări în ultimele 90 de zile (inclusiv videoclipuri din categoria „shorts”).

Câștigurile pot varia, între 1,6 și 29,3 dolari per mia de vizualizări. Creatorii mai primesc bani și din sponsorizări la promovare de produse. Pentru a câștiga bani din YouTube AdSense creatorii trebuie să aibă 1.000 de abonați și 4.000 de ore de vizionare în ultimul an.

ADVERTISEMENT