Premier League

Câți fani vor putea intra pe fiecare stadion din Premier League. Dezamăgire totală la Manchester

26.11.2020 | 17:30
Cati fani vor putea intra pe fiecare stadion din Premier League Dezamagire totala la Manchester
ADVERTISEMENT

Guvernul britanic a anunțat că fanii vor putea reveni pe stadioane la meciurile din Premier League, începând cu luna decembrie. De acest privilegiu nu se vor putea bucura, însă, toate cluburile din Anglia. 

Până la 4.000 de oameni vor putea asista pe viu la diferite evenimente sportive în Marea Britanie, începând cu 2 decembrie, însă în Premier League nu vor fi mai mult de 2.000 de spectatori la un meci.

ADVERTISEMENT

Doar o parte dintre cluburile de primă divizie sunt norocoase, în vreme ce echipe de mare prestigiu vor juca tot în fața unor tribune goale.

Câți fani vor putea intra pe fiecare stadion din Premier League. Totul depinde de rata de infectare

Anunțul oficial al guvernului condus de Boris Johnson cu privire la noile măsuri de restricție pentru Marea Britanie a produs multă vâlvă în lumea fotbalului. Unii dintre suporterii cluburilor din Premier League jubilează, în vreme ce alții sunt nemulțumiți.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că s-a aflat că porțile stadioanelor se vor redeschide pentru fani, însă nu toate cluburile vor beneficia de acest avantaj. Conform noilor prevederi guvernamentale, totul depinde de situația în care se află fiecare oraș în parte.

În Anglia, există implementat un sistem de împărțirea a zonelor în funcție de nivelul ratei de infectare. Astfel, există Tier 1, Tier 2 și Tier 3. Prima categorie este cea în care restricțiile sunt la un nivel mediu, în Tier 2 sunt restricții mari, în vreme ce Tier 3 este zona cea mai grav afectată de virus și în care există cele mai mari restricții.

ADVERTISEMENT

The Sun anunță că guvernul a decis ca evenimentele sportive să se poată desfășura cu număr limitat de spectatori sau fără spectatori, în funcție de situația fiecărui oraș. Cu cât rata de infectare dintr-un oraș este mai mare, cu atât încadrarea acestuia este într-o zonă cu restricții mai aspre. Astfel, vor putea asista, pe viu, la evenimente sportive:

  • În Tier 1 – 4.000 de spectatori;
  • În Tier 2 – 2.000 de spectatori;
  • În Tier 3 – niciun spectator.
ADVERTISEMENT

În aceste condiții, avantajată este zona de sud a Angliei, deoarece majoritatea orașelor de acolo se află într-o situație mai bună decât cele din nordul țării. Un caz special este cel al orașului Liverpool, pentru că pe Merseyside s-a reușit o bună stăpânire a virusului, deși la un moment dat situația era una extrem de critică. Din păcate, nimeni nu se află în fericita situație de a putea primi 4.000 de spectatori la meciuri.

Situația la fiecare club: 2.000 de fani pe Anfield Road, niciun om pe Old Trafford

Capitala Angliei, Londra, este orașul care găzduiește cele mai multe cluburi din Premier League. Din fericire, metropola a fost distribuită în așa-numita zonă galbenă, adică în Tier 2. Așadar, cluburile Chelsea, Arsenal, Tottenham, Crystal Palace, West Ham United și Fulham vor putea avea câte 2.000 de spectatori în tribune la primele meciuri disputate pe teren propriu în decembrie.

În aceeași situație se află și Brighton and Hove Albion și Southampton, celelalte cluburi din sudul Angliei, aflate în orașe considerate a fi tot în Tier 2. Acolo a fost inclus și orașul Liverpool, astfel că oamenii lui Jurgen Klopp, dar și Everton, se vor putea bucura de suportul a 2.000 de spectatori la primele partide din decembrie.

Sunt furioși, în schimb, fanii lui Burnley, Newcastle, Leeds United, Sheffield United, Leicester City, West Bromwich Albion, Wolverhampton, Aston Villa și, nu în ultimul rând, Manchester United și Manchester City. Orașele în care joacă aceste formații se află, în continuare, în zona roșie. Acolo sunt restricțiile cele mai dure, iar spectatorii nu au voie să intre în arene. Drept urmare, deși s-a pregătit temeinic pentru revenirea fanilor pe Old Trafford, Manchester United va juca și în decembrie tot cu tribunele goale.

Cu toate acestea, anunțul a fost primit cu multă căldură de suporterii britanici, care speră ca acesta să fie doar primul pas făcut de oficialii de pe Downing Street. Ei speră ca până în primăvară, tribunele să poată primi și mai mulți spectatori, în toate orașele din Anglia.

ADVERTISEMENT
Tags: