Fotbal international

Fanii revin pe stadioane în Anglia! Câți spectatori vor putea asista la meciuri

23.11.2020 | 18:19
Fanii revin pe stadioane in Anglia Cati spectatori vor putea asista la meciuri
ADVERTISEMENT

Fanii fotbalului vor putea reveni pe stadioanele din Anglia începând din luna decembrie, autoritățile urmând să relaxeze măsurile luate după cel de-al doilea val de coronavirus.

După ce în urmă cu o săptămână Premier League anunța unor număr record de infectări, acum au venit și vești bune pentru suporteri.

ADVERTISEMENT

Cum pandemia de coronavirus a afectat majoritatea domeniilor nici Premier League nu a scăpat înregistrând pierderi imense în urma interdicției de a găzdui suporteri pe stadioane.

Anglia, pregătită să reprimească fanii pe stadioane

Însă, această problemă va fi rezolvară începând cu 2 decembrie, atunci când autoritățile britanice sunt pregătite să permită accesul fanilor pe stadioane la meciurile din Anglia, dar deocamdată într-un număr redus.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, într-o primă fază va fi permis accesul a până la 4.000 de spectatori la nivelul 1 al stadioanelor și până la 2.000 la nivelul 2 sau 50% din capacitatea unei arene mai mici. În schimb, nivelul 3 va rămâne închis.

Anunțul este așteptat să fie făcut luni seară de premierul Boris Johnson, într-o alocuțiune ce va fi ținută în Camera Comunelor, și în care va detalia acest plan. Parlamentarii britanici vor vota această decizie în cursul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment cluburile de fotbal din Anglia nu au primit nimic oficial din partea autorităților, iar un angajat al unei grupări a dezvăluit: ”Cluburile sunt în întuneric despre cum va arăta această decizie și se luptă pentru a afla cât mai multe informații”.

Pierderile din fotbalul englez au fost uriașe, iar Premier League a decis să ofere 50 de milioane de lire sterline pentru salvarea formațiilor din Championship, League One și League Two care au fost afectate de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Numerele din sezonul 2019/2020 arată faptul că veniturile totale lui Manchester United au scăzut cu aproape 20%, ajungând la puțin peste 500 de milioane de euro, față de 627 de milioane sezonul trecut. Scăderea este cauzată nu doar de pandemia de coronavirus, ci și de lipsa de performanțe sportive.

ADVERTISEMENT