News

Câți londonezi au anticorpi contra Covid? Este dovada că tulpina britanică se răspândește mult mai repede

02.03.2021 | 17:35
ADVERTISEMENT

Aproape o treime dintre londonezi au anticorpi contra Covid-19. Acest lucru subliniază răspândirea rapidă a tulpinii britanice.

Se estimează că peste 29% dintre persoanele din capitala Angliei au anticorpi, cea mai mare rată din orice regiune din Marea Britanie, potrivit estimărilor Biroului de Statistică Națională, relatează Bloomberg.

ADVERTISEMENT

Acest lucru scoate și mai mult în evidență răspândirea rapidă a variantei depistate pentru prima dată în această țară. Analiza face referire la un interval de 28 de zile până în 11 februarie. Estimarea anterioară din luna ianuarie arăta că 20% din londonezi ar fi testați pozitiv cu anticorpi.

Tulpina britanică se răspândește repede. 29% dintre londonezi au anticorpi contra Covid

Marea Britanie este în plină campanie de vaccinare. Peste 20 de milioane de oameni au primit cel puțin o doză până acum.

ADVERTISEMENT

Oficialii din domeniul sănătății publice sunt însă îngrijorați și de faptul că în Marea Britanie au fost găsite cazuri ale variantei braziliene, existând semnale că tulpina este mai rezistentă la vaccin. De la începutul pandemiei, Regatul Unit are peste 4 milioane de cazuri și 122 de mii de decese.

Rafila: Tulpina britanică se află în toate județele din România

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, sâmbătă seara, la Antena 3, că este convins că noua tulpină de coronavirus circulă în toate județele țării.

ADVERTISEMENT

„E un lucru care este cunoscut că această tulpină se transmite mai ușor decât tulpina clasică. În ceea ce privește preponderența ei, nu am informații că ar fi un număr mai mare de cazuri cu această nouă tulpină deocamdată.

E posibil să fie așa, dar până când nu devine operațional acest sistem național de secvențiere a unor tulpini suspecte (…) nu ne putem da seama care este ponderea acestei tulpini.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că în toate județele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă”, a spus Rafila.

ADVERTISEMENT