News

Câți pacienți cu COVID-19 fără comorbidități au murit în România. Cel mai tânăr avea 27 de ani

09.07.2020 | 18:53
Cati pacienti cu COVID19 fara comorbiditati au murit in Romania Cel mai tanar avea 27 de ani
ADVERTISEMENT

Câți pacienți cu COVID-19 fără comorbidități au murit în România de la startul pandemiei? Iată o întrebare la care Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a oferit răspunsul bazat pe ultimele date.

Numărul acestora depășește 100, fiind unul mare având în vedere faptul că au existat adepți ai teoriei conspirației care au spus că acest coronavirus afectează doar persoanele cu boli asociate.

ADVERTISEMENT

Procentual vorbind, peste 6% din cei peste 1.834 de români răpuși după infectarea cu noul coronavirus nu au avut nicio boală asociată cunoscută și anunțată de INSP.

Autoritățile au anunțat câți pacienți cu COVID-19 fără comorbidități au murit de la startul pandemiei

Până joi, 9 iulie, în România au fost confirmate 30.789 de infecții cu coronavirus. În total, în țara noastră au murit 1.834 persoane infectate cu această boală. Primul caz de COVID-19 confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie, iar  primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României a fost raportat pe 22 martie.

ADVERTISEMENT

Din cele 1.834 de victime, 110 sunt pacienți infectați cu COVID-19 fără comorbidități. Numai de luni până joi, au decedat trei persoane fără comorbidități, iar până în 5 iulie, au murit alte 107 persoane.

Din informații INSP anunțate de cei de la News Week, peste 30% din cazuri provin din Suceava, cel mai afectat județ din țară.

ADVERTISEMENT

Potrivit raportului autorităților, circa 93,9% dintre decesele anunțate în ultimele luni au survenit la persoane cu comorbidități asociate, ceea ce înseamnă că 6,1 la sută dintre pacienții infectați care au murit nu aveau nici o comorbiditate. Adică 110 persoane.

De unde provin pacienții fără boli asociate care au decedat

Pacienții cu noul coronavirus fără comorbidități care au fost răpuși de boală provin din 30 de județe. Conform așteptărilor, cele mai multe decese fără boli asociate au fost raportate în județul Suceava (40 de cazuri), conform raportărilor în platforma online a unităților sanitare, precizează INSP.

ADVERTISEMENT

Câte 6 cazuri s-au înregistrat în Arad și București, câte 5 în Hunedoara și Ialomița, 4 în Vrancea, câte 3 în Botoșani, Brașov, Constanța, Galați; câte 2 în Argeș, Bacău, Caraș-Severin, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu și câte un caz în Alba, Bihor, Cluj, Călărași, Dolj, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Timiș, Vâlcea.

  • 27 de ani avea cel mai tânăr pacient cu COVID-19 fără comorbidități care a decedat
ADVERTISEMENT