News

Câți profesori s-au vaccinat împotriva Covid-19. Sorin Cîmpeanu: „Sunt mai mulți decât în domeniul sanitar”

Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat situația vaccinării în rândul profesorilor și elevilor cu două săptămâni îniante de începerea anului școlar.
29.08.2021 | 18:10
Cati profesori sau vaccinat impotriva Covid19 Sorin Cimpeanu Sunt mai multi decat in domeniul sanitar
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că numărul elevilor vaccinați este în creștere, dar a admis că nu într-un ritm optim.

În ce privește angajații din sistemul de educație, ponderea celor vaccinați este de circa 60%, anume circa 185.000 dintr-un total de 300.000.

ADVERTISEMENT

Personalul didactic rămâne cea mai numeroasă categorie profesională vaccinată, mai mulți decât în sistemul sanitar”, a declarat ministrul Cîmpeanu. Este de precizat că angajații din educație sunt vaccinați în mai mare măsură din punct de vedere numeric, nu și procentual.

Mai puțin de 200.000 de elevi s-au vaccinat

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, numărul copiilor vaccinați cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a ajuns la 34.706, iar cel al elevilor între 16 și 19 ani care au fost imunizați a trecut de 153.000.

ADVERTISEMENT

Următoarea statistică va fi prezentată cu câteva zile înainte de începerea școlii, pe 13 septembrie. „Am transmis o solicitare să facem actualizarea acestei raportări în așa fel încât să avem un răspuns concret până cel târziu pe 8 septembrie”, a spus ministrul Educației.

Regulile sanitare după care se vor desfășura cursurile vor fi definitivate în zilele următoare, urmând ca acestea să fie incluse într-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, ordin care va fi publicat miercuri.

ADVERTISEMENT

Între timp, autoritățile încearcă să facă rost de măști de protecție care să fie distribuite în mod gratuit elevilor. „Departamentul pentru Situații de Urgență are un stoc de câteva milioane de măști din rezerva de stat. Mai există unul important la Ministerul Sănătății. Ministerul Educației a primit donație de un milion de măști care au fost trimise la județele cel mai puțin dotate”, a spus Cîmpeanu.

Deocamdată, nu este certă impunerea obligativității purtării măștii în sălile de clasă de către elevi. „Ideea a fost avansată de către Ministerul Sănătății din dorința asigurării unei protecții suplimentare pentru copii, mai  vulnerabili la varianta Delta, însă decizia finală va fi anunțată miercuri”, a precizat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai precizat că fiecare școală va avea o persoană responsabilă cu siguranța sanitară, care să țină legătura cu DSP-urile.

ADVERTISEMENT