Sport

Câți români s-au uitat la amicalul România – Irlanda de Nord 1-1. Premieră pentru postul Prima TV

Premieră pentru Prima TV, postul care a transmis România - Irlanda de Nord 1-1! Ce audiență a făcut amicalul de pe Arena Națională
23.03.2024 | 17:50
Cati romani sau uitat la amicalul Romania  Irlanda de Nord 11 Premiera pentru postul Prima TV
Câți români s-au uitat la amicalul România - Irlanda de Nord 1-1. Premieră pentru postul Prima TV. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România n-a făcut spectacol în amicalul cu Irlanda de Nord, partida terminându-se nedecis, scor 1-1. Spectacol a făcut însă Prima TV, postul care a transmis primul meci de verificare al „tricolorilor” din luna martie.

Audiențe România – Irlanda de Nord 1-1. Câți români s-au uitat la amicalul „tricolorilor”

Jocul României n-a convins în amicalul cu selecționata britanică, dar interesul românilor a rămas crescut pentru echipa noastră națională, care s-a calificat după o pauză de opt ani la un Campionat European. Prima TV, postul care a transmis meciul, a fost pentru prima dată pe locul doi în topul audienţelor pe intervalul „Românii au talent”, de pe Pro TV.

ADVERTISEMENT

Amicalul s-a desfășurat pe tot intervalul (21:45-23:45) cu „Românii au talent” şi a fost pe poziţia a doua pe toate segmentele de audienţă: atât la nivelul întregii ţări, cât şi la oraşe şi pe publicul comercial.

„Românii au talent” a fost cea mai urmărită emisiune (aproape două milioane de români pe intersecţia cu meciul), dar şi cifrele Prima TV (locul doi) au fost cu mult peste media obişnuită a televiziunii: peste 700.000 de români s-au uitat la amicalul de pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

Locul doi în clasamentul general, Prima TV anunţă şi un target pe care a reuşit să fie cu meciul pe primul loc: bărbaţii între 21 şi 59 de ani de la oraşe.

Cum s-a împărţit audienţa pe intervalul meciului România – Irlanda de Nord

La nivelul întregii ţări, partida a fost urmărită de peste 700.000 de români în fiecare minut. Pe intervalul meciului, „Românii au talent” a fost cel mai vizionat program, cu aproape două milioane de telespectatori pe post. Topul a fost completat de Kanal D (670.000) şi de Antena 1 (465.000).

ADVERTISEMENT

Vârful de audienţă al partidei România – Irlanda de Nord 1-1 a fost un milion de telespectatori la minutul 22:28, potrivit celor de la Prima TV.

  • 425.000 de telespectatori s-au uitat în mediul urban la România – Irlanda 1-1 pe Prima TV
  • 1.100.000 de oameni au stat în fața televizoarelor la „România au talent” pe Pro TV
ADVERTISEMENT

Şi la orașe, în clasament după Pro TV și Prima TV au urmat Kanal D şi Antena 1. Pe publicul comercial 21-54 de ani urban, partida România – Irlanda de Nord a fost văzută de 230.000 de telespectatori în fiecare minut. Prima poziţie a fost tot a programului „Românii au talent”, cu cifre de două ori mai mari: 400.000 de telespectatori.

Pe acest target, Antena 1 a fost pe poziţia a treia, cu 130.000 de telespectatori, iar pe patru au fost cei de la Kanal D.

„Românii au talent”, vârfuri de aproape trei milioane

Dincolo de intersecţia cu meciul, emisiunea de pe Pro TV a început la ora 20:30 şi s-a terminat după miezul nopţii.

Partida România – Irlanda de Nord nu a afectat însă prea tare audiența postului din Pache Protopopescu, iar cifrele show-ului „Românii au talent” au rămas la cote înainte.

Potrivit datelor Pro TV, media de audienţă a întregii emisiuni a fost de aproape 2,1 milioane de români pe minut (în condiţiile în care ediţiile din săptămânile trecute din acest sezon showul a fost vizionat de aproximativ 2,3 milioane de români.

  • 2.800.000 a fost vârful de audiență pentru „Românii au talent”, la ora 20:56
ADVERTISEMENT