Sport

Dennis Man şi restul lumii! România, remiză cu Irlanda de Nord într-o atmosferă de picnic pe Arena Naţională

România a remizat, scor 1-1, cu Irlanda de Nord, pe Arena Naţională într-o atmosferă de "vacanţă". Dennis Man este singurul "tricolor" care a făcut diferenţa.
23.03.2024 | 00:47
Dennis Man si restul lumii Romania remiza cu Irlanda de Nord intro atmosfera de picnic pe Arena Nationala
Dennis Man, în meciul România - Irlanda de Nord. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România – Irlanda de Nord s-a încheiat 1-1. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 7 prin Reid, iar Dennis Man a readus egalitatea printr-un gol de autor marcat în minutul 24.

Atmosferă de picnic de Arena Naţională cu 30.000 de oameni în tribune!

Aproximativ 30.000 de oameni au fost prezenţi în tribunele Arenei Naţionale la primul meci al echipei naţionale din 2024. O asistenţă foarte bună pentru un meci amical împotriva unui adversar mai puţin atractiv, Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Deplasarea la Bucureşti au făcut-o şi aproximativ 300 de fani ai oaspeţilor. Atmosfera a fost una de vacanţă în ciuda asistenţei importante, cu multă linişte în tribune pe parcursul meciului.

Ultraşii de la “Uniţi sub Tricolor”, mesaje de susţinere pentru ultraşii arestaţi!

Câteva scandări “România, România” au dezmorţit spectatorii, în rest, singurii fani care s-au auzit în timpul confruntării au fost cei de la “Uniţi sub Tricolor”, veniţi cu agenda pregătită.

ADVERTISEMENT

Au fost scandările anti-FRF cu care ne-am obişnuit deja la meciurile naţionalei şi s-a strigat de câteva ori sloganul “libertate pentru suporteri”, fiind afişate mai multe bannere de susţinere pentru suporterii reţinuţi sau audiaţi în ultimele săptămâni.

Banner prin care fanii condamnă acţiunile autorităţilor la adresa suporterilor. Sursa foto: FANATIK
Banner prin care fanii condamnă acţiunile autorităţilor la adresa suporterilor. Sursa foto: FANATIK

Irlanda de Nord, contraatac devastator în start de meci! Reid a marcat la debut

Pe teren, Irlanda de Nord a început tare, iar cu un contraatac devastator a transformat Arena Naţională în biserică. Debutantul Reid l-a executat pe Niţă după o acţiune de toată frumuseţea.

ADVERTISEMENT

Golul oaspeţilor a smuls câteva aplauze şi din partea fanilor români, care au apreciat faza chirurgicală reuşită de elevii lui Michael O’Neill. România a început greu, parcă încă mahmură după calificarea la Euro 2024.

Problemele din banda stângă s-au văzut din start, acolo unde a fost folosit Cristi Manea ca “plombă”, din lipsă de soluţii, în timp ce pe dreapta a intrat coechipierul său de la CFR Cluj, Vasile Mogoş.

ADVERTISEMENT

Dennis Man şi restul lumii! Atacantul Parmei, singurul “tricolor” care a făcut diferenţa

În ciuda jocului mai puţin convingător, este îmbucurător că Edi Iordănescu i-a făcut pe toţi cei care intră pe teren să pună osul. La câteva minute după primul gol, Florinel Coman a avut o alunecare providenţială în propriul careu, în timp ce Dennis Man a “arat” banda dreaptă.

De altfel, atacantul Parmei a reuşit golul egalizator în minutul 24 după o fază superbă. Preluare dificilă în careu, şi-a întors adversarul şi apoi i-a dat mâinile peste cap portarului Hazard, care are şi el o parte de vină.

Dennis Man a fost omul primei reprize pentru România. O evoluţie care îi cimentează locul de titular la Euro pentru jucătorul care pune umărul serios şi la revenirea Parmei în elita fotbalului italian.

La cabine s-a intrat cu scorul de 1-1, după o primă repriză în care “tricolorii” au început greoi, iar apoi, după golul egalizator al lui Dennis Man au pus stăpânire pe joc.

Conor Bradley de la Liverpool, cel mai sonor nume al oaspeţilor

Irlanda de Nord a venit la Bucureşti cu o echipă tânără, în majoritar formată din jucători care evoluează în ligile inferioare din Anglia (Championship şi Ligue One). Excepţia este fundaşul dreapta, Conor Bradley, legitimat la Liverpool.

Dar, oaspeţii nu au etalat un joc britanic, bazat pe forţă, cu un accent pronunţat pe faze fixe şi joc aerian. Ba din contră, au pus mingea jos şi au încercat să lovească pe contraatac ori de câte ori au avut ocazia.

Edi Iordănescu, problemă mare în atac! George Puşcaş a fost inexistent

Deşi a dominat teritorial, România a suferit în atac. Iar acest meci scoate în evidenţă încă o problemă importantă pentru Edi Iordănescu, cea a atacantului central. George Puşcaş a fost titularizat în centrul ofensivei în acest meci.

Şi a fost unul dintre cei mai slabi oameni de pe teren. Pe acel post mai e Denis Alibec, a cărui experienţă în Qatar nu este de bun augur pentru echipa naţională. “Tricolorii” au pus rareori în pericol poarta oaspeţilor în partea secundă.

În meciul cu Irlanda de Nord au fost consemnate şi două debuturi la echipa naţională. Adrian Şut şi Bogdan Racoviţan au bifat primele selecţii sub “tricolor”. Pe parcurs au mai intrat Mihăilă, Olaru, Hagi şi Sorescu.

S-a încheiat 1-1, la capătul unui meci pe care România l-a controlat în cea mai mare parte. Dar, au lipsit ocaziile mari şi Edi Iordănescu are mult de muncă în următoarele trei luni pentru a rezolva problemele cu care se confruntă “tricolorii” şi care s-au văzut vineri seara în faţa unui adversar subţire.

ADVERTISEMENT