News

Primele ipoteze în cazul incendiului din Barcelona, în care o româncă și copiii ei, o fetiță și un băiețel, au murit. Cum s-a produs tragedia

Autoritățile spaniole au oferit primele ipoteze în cazul incendiului din Barcelona, în care o mamă, româncă, a murit lângă copiii ei: o fetiță de doar patru luni și un băiețel de doar patru ani.
30.11.2021 | 21:41
Primele ipoteze in cazul incendiului din Barcelona in care o romanca si copiii ei o fetita si un baietel au murit Cum sa produs tragedia
ADVERTISEMENT

Apar noi detalii despre incendiul din Barcelona, din interiorul unei sucursale de bănci abandonate, în care o familie întreagă a murit. Potrivit Observator, mama și cei doi copii, lângă care a fost găsită, erau de origine română, iar tatăl era de origine pakistaneză.

Familia supraviețuia din vânzarea de fier vechi,  iar la ora 6 dimineața ar fi izbucnit întreg incendiul în Piaţa Tetuan, din centrul Barcelonei. Mai exact, cu toții erau oameni ai străzii și ar fi locuit de doi ani în sucursala care le-a adus sfârșitul.

ADVERTISEMENT

Poliția urmează a stabili indentitatea fiecărui membru al familiei

Focul se manifesta la parterul locației. Din fericire, victimele erau trecute în baza de date a serviciilor sociale din Barcelona, iar în următoarea perioadă li se va stabili identitatea după amprente.

Preotul de la o biserică din apropiere a dezvăluit că, deși familia avea o situația grea, nu venea la centrul social al lăcașului sfânt pentru a solicita ajutor.

ADVERTISEMENT

”E tragic, o situație extrem, extrem de grea. Noi, la biserică, avem un sistem social, însă pe la biserică nu veneau pentru a cere ajutor.”, a declarat pentru presa spaniolă Aurel Bunda, preot din Barcelona.

Poliția spaniolă a demarat o anchetă de amploare, iar până acum au mai fost găsite în sucursala mistuită de flăcări  haine şi saltele, semn că era locuită.

ADVERTISEMENT

”Se investighează, deci sunt luate în calcul toate ipotezele”, a mai spus și Joan Ignasi Elena, consilier în afaceri interne.

Înainte de incendiu, tatăl familiei a fost violent. Focul ar fi izbucnit din cauza unor aparate de încălzire

S-a mai ajuns la concluzia că incendiul s-a produs din cauza unor aparate de încălzire, folosite de familia decedată. O altă informație interesantă, transmisă de oamenii legii, este că înainte de tragedie poliția se deplasase în zonă pentru că tatăl ar fi fost violent.

ADVERTISEMENT

”În mintea lor trebuie să trăiască şi ei undeva, aici legea protejează pe cei care ocupă casele”, a mai declarat și Andrada Camelia, de profesie agent imobiliar

Ada Colau, edilul Barcelonei, a mărturisit că cei doi copii erau trecuți în bazele de date ale serviciilor sociale ale orașului și că primeau, adesea, mâncare sau medicamente, și chiar li se asigura și acces la educaţie.

”Pompierii au salvat 4 persoane şi au încercat să resusciteze alte 4 (2 adulţi, 1 copil şi 1 bebeluş). Din păcate, acestea 4 din până au murit”, au comunicat pompierii spanioli pe Twitter, la momentul izbucnirii incendiului.

ADVERTISEMENT