News

Caz bizar la DIICOT. Traficanți de droguri, arestați după ce au jefuit un dealer care primea stupefiante în Autogara Militari

Procurorii DIICOT au transmis recent că au reținut patru traficanți de droguri acuzați că au jefuit un alt traficant de droguri chiar când acesta ridica un colet cu stupefiante în faţa autogării Militari, din Bucureşti.
22.07.2022 | 20:50
Caz bizar la DIICOT Traficanti de droguri arestati dupa ce au jefuit un dealer care primea stupefiante in Autogara Militari
Traficanții care și-au jefuit concurentul nu s-au bucurat prea mult de captură. Foto: stockvault.net
ADVERTISEMENT

Coletul conținea cocaină și fusese expediat din Olanda. Potrivit comunicatului remis de procurorii DIICOT, cei patru traficanți au acționat în urma unui pont primit. Ulterior, victima și cei care au organizat jaful au fost reținuți pentru 24 de ore.

Caz mai rar întâlnit pentru procurorii DIICOT

Ulterior, un magistrat a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Indivizii sunt acuzați de tâlhărie calificată, dar și de trafic de droguri. DIICOT a mai completat că lovitura a fost data marţi, în jurul orei 3:00.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, traficantul jefuit a fost deposedat de colet prin violenţă şi ameninţare. Despre acest caz mai trebuie spus că au fost efectuate opt percheziţii domiciliare.

În timpul acestor controale au fost găsite obiecte specifice consumului de cocaină. Acestea conţineau urme de droguri şi diferite cantităţi de droguri de risc.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că în urmă cu doar câteva zile, reprezentanții Agenţiei Naţionale Antidrog au iniţiat proiectul “SAFE SPACE”. La acest proiect a participat și Asociaţia Telefonul Copilului.

Program special pentru tinerii care consumă droguri

În prim-plan este un proiect care se adresează adolescenţilor care au consumat droguri sau care au prezentat risc ridicat de consum. De asemenea, SAFE SPACE este un proiect gratuit şi confidenţial de consiliere a adolescenţilor şi a familiilor acestora.

ADVERTISEMENT

Acest proiect se desfăşoară la nivelul celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog disponibile în întreaga ţară. Minorii care au întrebări legate de consumul de substanţe psihotrope pot suna la numerele 0752.79.16.47 și 116111.

Aceste numere pot fi folosite și de cei care au nevoie de sprijin de specialitate pentru problemele cu care se confruntă din cauza consumului de droguri.

ADVERTISEMENT

În același context, persoanele interesate pot accesa website-ul ana.gov.ro, secţiunea Reţeaua naţională. Aici pot identifica cel mai apropiat centru de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog. Totodată, se poate intra pe platforma 116111.ro, unde se poate discuta despre consumul de droguri cu personal special pregătit.

ADVERTISEMENT