Sport

Caz COVID-19 la CSM București! Gabriela Szabo a comentat situaţia. Update: echipa a mai făcut o serie de teste şi toate au ieşit negativ. Exclusiv

25.08.2020 | 20:13
Caz COVID19 la CSM Bucuresti Gabriela Szabo a comentat situatia Update echipa a mai facut o serie de teste si toate au iesit negativ Exclusiv
ADVERTISEMENT

Un nou caz COVID-19 a apărut în handbalul românesc. FANATIK a aflat că un sportiv legitimat la CSM București a fost depistat pozitiv la ultimul test pentru noul coronavirus.


UPDATE, ora 20:14. Veşti bune! Jucătorii de la CSM Bucureşti au avut o nouă serie de teste după cazul jucătorului depistat pozitiv. De această dată, toate rezultatele au ieşit negativ, inclusiv sportivul care ieşise pozitiv. El va rămâne în continuare în izolare. Pentru CSM Bucureşti va urma încă o serie de teste, iar dacă jucătorul care a fost descoperit pozitiv va ieşi negativ şi atunci, poate să se întoarcă la pregătiri.

ADVERTISEMENT

Jucătorul infectat cu COVID-19 este asimptomatic și a intrat în izolare. Gabriela Szabo, directorul general al clubului CSM București, a confirmat informațiile FANATIK și a spus că handbalistul a fost depistat pozitiv la al patrulea test:

“Este adevărat. Unul dintre jucătorii de la CSM București a fost depistat pozitiv la testul Real Time PCR. Am fost informată de medicul echipei și clubul va urma procedura internă stabilită pentru astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Caz COVID-19 la CSM București! Reacția Gabrielei Szabo

Sportivul este asimptomatic și a fost depistat pozitiv la al patrulea test. Au fost trei teste negative și la al patrulea a ieșit pozitiv”, a spus șefa CSM București pentru FANATIK.

În urmă cu o zi, doi sportivi de la Centrele de Excelență care au avut un stagiu de două săptămâni de cantonament la Izvorani au ieșit pozitiv la COVID-19. Jucătorii au ieșit negativ la intrarea în cantonament, însă la final testele lor au fost pozitive.

ADVERTISEMENT

Handbalul se reia pe 3 septembrie cu meciurile restanță din sferturile Cupei

Handbalul este programat să se reia pe data de 3 septembrie cu meciurile restanță din sferturile Cupei României: SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina. Apoi urmează să fie organizat turneul Final 4 al Cupei României la București.

Federația Română de Handbal vrea să organizeze campionatul sub forma unor mini-turnee, de trei sau patru etape într-o singură sală, iar echipele să rămână cantonate în același hotel pentru a minimiza șansele de a fi cazuri COVID-19:

ADVERTISEMENT

Sistem ca în NBA în handbalul românesc: “Este ideal să stăm cât mai mult timp împreună”

“Se pot desfășura până la patru etape într-un mini turneu. În acest moment, da. În afara Ordinului de ministru trebuie să gândim managerial și să minimizăm riscul de îmbolnăvire. Și acest risc crește exponențial în momentul în care circulația echipelor, a sportivilor este foarte mare la nivelul țării.

Este ideal să stăm cât mai mult timp împreună, super testați și să ne desfășurăm în bula noastră competiția până la momente mai fericite”, a spus Alexandru Dedu într- un interviu pentru FANATIK.

 

ADVERTISEMENT