News

Caz dramatic lângă Bucureşti! Cu mama ucisă sub ochii lor, doi copii au nevoie de ajutor. “Am avut un şoc când am văzut-o fără suflare”

Caz dramatic lângă Bucureşti, mai exact în Ilfov, acolo unde doi micuți au nevoie de ajutor financiar imediat
20.08.2021 | 18:35
Caz dramatic langa Bucuresti Cu mama ucisa sub ochii lor doi copii au nevoie de ajutor Am avut un soc cand am vazuto fara suflare
Doi copii au nevoie de ajutorul dumneavoastră. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

„Ochii nu mint niciodată” spune magistral Al Pacino în rolul lui Tony Montana din Scarface, capodopera lui Oliver Stone. Și înainte de a continua să citiți materialul următor, vă rugăm să priviți ochii celor doi copii din imaginea alăturată. Ochi în care se regăsesc toate minunile lumii, întreaga bunătate a Creatorului și miracolul descoperirilor. Dar și ochi în care s-au cuibărit amintiri de coșmar, amintiri care pot pune la pământ un adult, teama și nesiguranța.

Ioanci are șase anișori și în ciuda vârstei atât de mici își joacă perfect rolul de frate mai mare. Are grijă de Raisa, o ajută, îi stă alături, o învață și o apără atât cât poate de nedreptățile și fricile copilăriei. Amândoi sunt protejați de o bunică. Ba nu. Amândoi sunt îngrijiți de un singur om rămas pe pământ să-i călăuzească. Unul singur.

ADVERTISEMENT

Caz dramatic lângă Capitală!

Sandu Stana și-a trăit coșmarul vieții atunci când și-a dus fata în întunericul fără de întoarcere și a continuat să trăiască doar pentru cei doi nepoți. Zi de zi, grijă după grijă, nevoie cu nevoie, femeia a luptat și a încercat să astâmpere tumultul unor întâmplări tragice petrecute în jurul celor mici.

Totul a început în 2018 atunci când Irina, fata ei și mama lui Ioanci și a Raisei, a decis să se despartă de Robert. Doar că bărbatul nu a acceptat prea ușor divorțul și sfârșitul poveștii lor de iubire. Au urmat multiple episoade de violență în familie, momente la care, din nefericire, copilașii au fost și ei prezenți.

ADVERTISEMENT

Când Irina nu a mai rezistat a decis să apeleze la ajutorul autorităților. Femeia și-a pus întreaga încredere în oamenii legii și a obținut un ordin de protecție. Mai mult decât atât, disperată și speriată de atacurile fostului soț, aceasta a făcut demersuri să fie inclusă într-un program de protecție specială și să ajungă într-un centru de adăpost pentru victimele violenței în familie.

Soarta a vrut altceva și de pe ordinul obținut lipsea semnătura primarului. Astfel că, în ciuda solicitării disperate a mamei, răspunsul de includere în program a fost unul negativ. Pentru că, uneori, lucrurile acestea se întâmplă în România.

ADVERTISEMENT

“Lipsa acelei semnături a costat-o pe Irina viața. Irina a fost un copil bun, a fost o fată liniștită, învăța bine la facultate. Pentru că soțul meu a murit de tânăr la vârsta de 48 de ani, am fost și tata, și mamă pentru Irina și cei doi fraţi ai ei.

Pe Irina am ținut-o în facultate muncind din greu. A avut un destin nefericit. Nu știu de unde am avut putere în ziua aceea. Am avut un șoc când am văzut-o întinsă acolo fără suflare. Copiii se ascunseseră sub uscătorul de rufe, au fugit, erau speriați. Ce să fac… mi-a dat Dumnezeu putere să merg mai departe, pentru ei…”, povestește doamna Stana printre lacrimi.

ADVERTISEMENT

Ajutor financiar pentru doi copii necăjiți

A fost o zi neagră, o zi de coșmar, o zi în care Ioanci și Raisa au văzut cu ochii lor, ochi care nu mint niciodată, cum mama lor este ucisă. Ei au fost martorii acestei tragedii, doar ei. Și imaginea mamei lor prăbușită la pământ este una pe care nu o vor uita probabil niciodată. Și nici pe cea în care tatăl s-a năpustit cu cuțitul asupra celei care le-a dat viață.

Destinul nu a fost deloc ușor nici după această nenorocire. Au urmat vremuri grele pentru cei trei, vremuri înfiorătoare în care banii erau din ce în ce mai puțini și ajutorul nu a mai venit de nicăieri. Între timp, casa în care aceștia locuiesc, una cu un acoperiș improvizat, a fost puternic afectată de o furtună. Înăuntru plouă și iarna reprezintă o amenințare reală.

Fără o parte a acoperământului, cu o bucătărie care, de asemenea, are nevoie de finalizare și mobilare, femeia privește spre ceruri și caută răspunsuri imposibile. Își privește nepoții cu un potop de dragoste, cu milă și speranță. În ochii lor, ochi care au văzut prea multe nefericiri, stau adevăruri multe, o lume care merită descoperită și credința că ziua de mâine poate fi puțin mai bună.

Și lucrul acesta chiar se poate întâmpla cu ajutorul dumneavoastră, ajutor venit din partea tuturor, a fiecărui om care încă mai crede în dreptate. Fiecare dintre dumneavoastră puteți să contribuiți la binele acestor copii care au rămas fără cei doi părinți și care au nevoie de un acoperiș deasupra capului, de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte și lemne de foc. Prin donațiile pe care le puteți face, Ioanci și Raisa pot avea câteva clipe de liniște. Și ochii lor atât de frumoși ar putea să viseze.

Ajută 2 copilași orfani crescuți doar de bunică..

De remarcat că eventualele donații se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank, BRD, CEC BANK și Banca Transilvania. Denumire: SPRO (Speranța pentru România), CUI 41026636

BCR
Lei: RO16RNCB0015163548220001
Euro: RO59RNCB0015163548220003
Dolari: RO29RNCB0015163548220058
COD SWIFT: RNCBROBU

BANCA TRANSILVANIA
Lei: RO90BTRLRONCRT0502381601
Euro: RO40BTRLEURCRT0502381601
Lire sterline: RO95BTRLGBPCRT0502381601
COD SWIFT: BTRLRO22

ING Bank
Lei: RO61INGB0000999909241779
Euro: RO84INGB0000999909241850
COD SWIFT: INGBROBU

BRD
Lei: RO34BRDE020SV83172010200
Euro: RO17BRDE020SV83172350200
COD SWIFT: BRDEROBU

RAIFFEISEN BANK
Lei: RO79RZBR0000060021092494
Euro: RO83RZBR0000060021092519
COD SWIFT: RZBRROBU

CEC BANK
Lei: RO17CECEB00030RON0604187
Euro: RO53CECEB000C1EUR0604211
COD SWIFT: CECEROBU

  • Doneaza rapid prin Revolut la: 0766 365 833 http://revolut.me/sperantaromania
  • Doneaza rapid prin BT Pay la: 0766 365 833
ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în...
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în club după eșecul cu Poli Iași
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Drama unei mari actrițe din România. Bolnavă și cu o pensie umilitoare
Drama unei mari actrițe din România. Bolnavă și cu o pensie umilitoare
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!