News

Caz incredibil la Botoșani. O femeie internată în spital a apelat 112 pentru a ajunge la toaletă

O femeie internată la Spitalul Județean de Urgență din Botoşani a apelat serviciul unic de urgență 112 pentru a fi dusă la toaletă. Pacienta suferise o fractură la femur.
16.09.2021 | 12:25
Caz incredibil la Botosani O femeie internata in spital a apelat 112 pentru a ajunge la toaleta
ADVERTISEMENT

Un caz incredibil a fost raportat în această săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” din Municipiul Botoșani.

O femeie în vârstă de 79 de ani, internată în unitatea medicală, a sunat la 112 pentru a solicita să fie dusă la toaletă.

ADVERTISEMENT

Din informațiile furnizate de presa locală, vârstnica nu se putea deplasa din cauza unei fracturi grave de femur și a apelat numărul de urgenţă după ce personalul medical nu ar fi sesizat strigătele sale din salon.

O femeie din Botoșani, internată în spital, a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă. Explicația gestului său

Pacienta din Botoșani a ajuns la spitalul din oraș cu o fractură gravă la femur. Având nevoie de internare, femeia a fost spitalizată, temporar, într-un salon de pe o secție tampon, până la sosirea rezultatului la testul Covid-19.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că nu se putea deplasa aproape deloc, la un moment dat a chemat de mai multe ori personalul de pe secție pentru a o duce la toaletă.

Nimeni nu a auzit strigătele bătrânei, astfel că aceasta a decis să recurgă la cea mai la îndemână soluție: apelul la 112, scrie MonitorulBt.

ADVERTISEMENT

”Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a afirmat un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă.

Imediat după ce au fost apelați de pacientă, cei de la 112 au înștiințat cadrele medicale de pe secţie, iar femeia a primit ajutor de la personalul specializat din unitate.

ADVERTISEMENT

Conducerea unității medicale din Botoșani nu a comentat în niciun fel acest incident.

Caz similar, petrecut în aceeași unitate în 2007

Interesant este faptul că acest caz al pacientei care a sunat la 112 deși era pe un pat de spital nu este unul nemaiîntâlnit la spitalul din Botoșani.

Sursa citată informează că, în urmă cu 14 ani, un pacient internat pe secţia Medială I a unităţii sanitare, a apelat şi el serviciul 112. Bărbatul era internat de câteva zile şi i se montase o perfuzie într-o dimineaţă.

Personalul medical era ocupat cu alți pacienți, iar când perfuzia bărbatului s-a terminat, acesta a început să strige după una dintre asistente sau infirmiere.

La fel ca pacienta din prezent, nici acesta nu a fost auzit. Astfel, el a luat telefonul mobil şi a sunat la 112. Atunci, dispecerii au crezut că este vorba despre o farsă. În final, cei de la 112 au apelat secţia, iar personalul a venit şi i-a schimbat acestuia perfuzia.

ADVERTISEMENT
Tags: