News

Caz șocant în Botoșani. Un bărbat s-a ”auto-diagnosticat” cu cancer pe internet, apoi și-a tăiat venele și tendoanele cu un flex

Un bărbat din Botoșani a comis un gest șocant, fiind aproape de tragedie. Acesta s-a ”auto-diagnosticat” cu cancer pe internet, apoi și-a tăiat venele și tendoanele cu un flex.
13.11.2023 | 12:36
Caz socant in Botosani Un barbat sa autodiagnosticat cu cancer pe internet apoi sia taiat venele si tendoanele cu un flex
Medicina pe internet, aproape de a ucide un român: un bărbat din Botoșani s-a ”auto-diagnosticat” cu cancer, apoi și-a tăiat venele și tendoanele cu un flex. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Caz de-a dreptul șocant raportat în Botoșani, acolo unde un bărbat s-a ”auto-diagnosticat” cu cancer pe internet, apoi și-a tăiat venele și tendoanele cu un flex. Prin noroc, acesta încă este în viață.

Medicina pe internet, aproape de a ucide un român: un bărbat din Botoșani s-a ”auto-diagnosticat” cu cancer, apoi și-a tăiat venele și tendoanele cu un flex

Întâmplarea din zona Moldovei s-a petrecut sâmbătă, pe 11 noiembrie. Bărbatul avea să fie găsit de soția lui, în garajul din curte, într-o baltă de sânge. S-a constatat că, folosindu-se de un flex, își secționase arterele de la mâna stângă.

ADVERTISEMENT

La fel de șocant este cum s-a ajuns în această situație gravă. Din informațiile oferite de presa locală, bărbatul din Botoșani este o victimă a medicinei de pe internet, una pe care o practică tot mai mulți cetățeni.

Mai exact, victima s-a ”auto-diagnosticat” pe internet ca ar fi bolnav de cancer de colon. Apropiații săi spun că bărbatul nu se simţea prea bine de ceva vreme. Întrucât avea probleme cu colonul, el a început să se ”documenteze” cu informații de pe Google.

ADVERTISEMENT

Fără să aibă vreo cunoștință medicală sau să vorbească cu vreun specialist, botoșăneanul a ”descoperit” că ar suferi de cancer de colon. Convins că internetul e suprem, bărbatul a continuat să creadă că suferă de această afecțiune şi era tot mai deprimat, notează Monitorulbt.ro.

Bărbatul din Botoșani, găsit de soție într-o baltă de sânge. A fost resuscitat cu succes

În weekend, cetățeanul se afla la domiciliu și nu dădea de bănuit ce urma să facă. Apoi, i-a spus soţiei că merge în anexa locuinţei, unde era centrala, pentru a mai pune câteva lemne pe foc. În scurt timp, femeia a primit un mesaj pe telefon, chiar de la soţul ei.

ADVERTISEMENT

Ca un mesaj de adio, bărbatul îi transmitea femeii că este o soție bună și o ruga să îl ierte. Bănuind că ceva rău s-a întâmplat, partenera sa de viață a alergat în anexa locuinţei. L-a găsit pe bărbat, în garaj, într-o baltă de sânge, cu mâna stângă aproape secționată de pânza flexului.

Șocată, soția a sunat la 112. În scurt timp, un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) a ajuns la faţa locului şi i-a acordat acestuia primul ajutor. ”Pacientul a fost găsit în şoc hemoragic. A suferit o sincopă şi a fost nevoie de efectuarea de manevre de resuscitare.

ADVERTISEMENT

A fost stabilizat hemodinamic la faţa locului, după care a fost transportat imediat la Urgențe, pentru a fi preluat de un specialist”, a precizat medicul Carmen Ragoşcă, din cadrul SAJ Botoşani, conform sursei citate.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la serviciul de primiri urgențe, unde a fost preluat de o echipă medicală. Doctorii au reușit să-i salvezi viața. ”În serviciul nostru a ajuns un pacient cu o plagă tăiată flex, complexă, zona pumnului stâng. A fost preluat de o echipă coordonată de medicul urgentist Oana Vicoleanu și chirurgul plasticean Eugen Vasilică. Au fost secționate arterele radială, cubitală, nerv median și cubital, precum și tendoanele flexoare degete și pumn stâng.

Norocul lui a fost și faptul că în prezent avem o linie de gardă permanentă la serviciul de chirurgie plastică și a putut imediat primi ajutor de specialitate”, a afirmat medicul Monica Adăscăliței, managerul SJU Mavormati.

ADVERTISEMENT
Tags: