News

Caz șocant la Centrala Nucleară din Cernavodă. Un jandarm s-a împușcat în timpul serviciului

09.03.2021 | 10:04
Caz socant la Centrala Nucleara din Cernavoda Un jandarm sa impuscat in timpul serviciului
ADVERTISEMENT

Un jandarm care asigura paza Centralei Nuclearo-Electrice de la Cernavodă s-a împuşcat în cap, marţi dimineaţă, chiar în timpul serviciului. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de prim-ajutor şi un elicopter SMURD.

Din informațiile primite până la această oră, bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost supus manevrelor de resuscitare și urmează să fie transportat de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Colegii nu-și pot explica motivul pentru care a decis să comită gestul necugetat. Aceștia susțin că abia intrase în dispozitiv și nu părea deloc abătut sau supărat.

Un jandarm a fost găsit împușcat în cap la Centrala Nucleară din Cernavodă

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 7.50, la scurt timp după ce colegul a intrat în post. Are 43 de ani, este tatăl unui băiat în vârstă de 16 ani, un foarte bun coleg cu misiuni internaționale la activ.

ADVERTISEMENT

A fost evaluat psihologic în anul 2020, fiind declarat apt. Nu a dat niciun semn cu privire la ce avea de gând să facă.

Colegul a intrat în serviciu azi dimineaţă, nu era niciun indiciu că ar urma o astfel de tragedie. I s-a acordat primul ajutor şi a fost ridicat de către serviciul de ambulanţă şi a plecat către o unitate medicală.

ADVERTISEMENT

Făcea parte dintr-o echipă de intervenţie, la un moment dat s-a izolat într-o anumită cameră și acolo s-a întâmplat.

Nu cunoaștem, deocamdată, ce l-a împins spre un asemenea gest“, a declarat Nicolae Dan, șeful de stat major al Unității Speciale 72 Jandarmi Protecţie Instituţională “Anghel Saligny” Cernavodă

ADVERTISEMENT

Din primele informații, pacientul este inconștient și prezintă o plagă occipitală. În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs nefericitul eveniment.

ADVERTISEMENT