News

Caz șocant. Un băiețel de numai 5 ani a murit după ce a băut o gură de apă rece pe caniculă

Un băiețel a murit după ce a băut o gură de apă rece, pe caniculă. Cazul tragic s-a produs în Egipt, pentru că micuțul a băut apă rece ca gheața, când afară erau 40 de grade.
29.07.2022 | 17:48
Caz socant Un baietel de numai 5 ani a murit dupa ce a baut o gura de apa rece pe canicula
Un copil a murit după ce a băut apă rece. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Părinții copilașului se pregătesc de înmormântare, pentru simplul fapt că Samir a băut apă rece pe caniculă. Conform The Mirror, copilul ieșise la o plimbare cu bicicleta, alături de mai mulți copii.

Un băiat din Egipt a murit pentru că a băut apă rece

În timp ce se juca, s-a oprit să bea o gură de apă rece, după care s-a prăbușit imediat la pământ. Medicii nu au mai putut să-i salveze viața și au încercat să afle ce i-a adus sfârșitul.

ADVERTISEMENT

Aparent, micuțul ar fi murit din cauza unor probleme legate de circulația sângelui. Cardiologii ne avertizează că apa rece consumată la temperaturi foarte scăzute ne poate afecta inima sau sistemul circulator.

Potrivit sursei citate, în momentul în care în organism ajunge apă rece, brusc, iar afară sunt temperaturi ridicate sau venim după sport, acest lucru stimulează un nerv responsabil de multe funcții importante ale organismului, inclusiv bătăile inimii. Pe scurt, conform The Mirror, consumul brusc de apă rece poate duce la aritmie cardiacă și la oprirea inimii.

ADVERTISEMENT

Moartea lui Samir Mohammed a fost explicată de doctorul Alaa el-Ghamrawy, medic cardiolog.

”Băutul brusc de apă foarte rece, în special după exerciții fizice, ar putea duce la stimularea nervului vag, care este principalul nerv care controlează funcțiile specifice ale corpului, inclusiv ritmul cardiac și ar putea duce la bătăile neregulate ale inimii sau le fac să se oprească și, prin urmare, pun viața persoanei în pericol”, a explicat medicul.

De asemenea, consumul de apă rece poate provoca dureri în gât și stimulează infecțiile bacteriene și virale. Cadavrul băiatului a ajuns la spitalul Universitar din orașul Tanta, după care a fost predat familiei pentru a fi înmormântat.

ADVERTISEMENT

România se confruntă, la rândul său, cu o caniculă extremă și temperaturile pot depăși 40 de grade în unele zone. În aceste condiții, medicii recomandă să nu bem apă extrem de rece, chiar dacă organismul pare să ceară acest lucru din cauza căldurii.

Conform specialiștilor, cea mai bună temperatură pentru a bea apă potabilă este la temperatura camerei (20°C) pentru o aromă maximă, sau rece (6°C) pentru o răcire maximă. Atenție, în condițiile în care afară sunt peste 30 de grade Celsius, specialiștii recomandă să evităm consumul de lichide extrem de reci.

ADVERTISEMENT

Canicula face mii de victime în fiecare an, pe întreaga planetă. Guvernul a instaurat o celulă de criză la DSU pentru a-i ajuta pe români să treacă peste aceste săptămâni.

ADVERTISEMENT