News

Cazul bărbatului de 47 de ani din Târgu Jiu, mort după vaccinare. CNCAV, lămuriri despre incident

04.03.2021 | 18:25
Cazul barbatului de 47 de ani din Targu Jiu mort dupa vaccinare CNCAV lamuriri despre incident
ADVERTISEMENT

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) vine cu lămuriri în cazul unui bărbat de 47 de ani din Târgu Jiu, mort după vaccinare. Reprezenanții instituției au transmis că investigațiile medicale au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins.

Omul a murit la o zi de la vaccinarea împotriva SARS – CoV – 2. El s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu la data de 28 februarie și i-a fost administrat serul produs de AstraZeneca.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a petrecut 15 minute în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără să sufere modificări ale stării de sănătate.  El a plecat acasă, iar în ziua următoare a mers la locul de muncă.

Cazul bărbatului de 47 de ani din Târgu Jiu, mort după vaccinare. CNCAV, lămuriri despre incident

La data de 1 martie, în timp ce se afla la locul de muncă, omul a suferit un cardio-respirator. Bărbatul a fot preluat de o Ambulanță care s-a deplasat la fața locului.

ADVERTISEMENT

„Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, anunță CNCAV.

Este al doilea caz de acest fel. Un bărbat de 45 de ani din Argeș a decedat la 24 de ore de la vaccinare. „În cursul zilei de 2 martie, persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș”.

ADVERTISEMENT

„În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate făcute de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu”, a transmis, printr-un comunicat, CNCAV.

ADVERTISEMENT

Starea generală a bărbatului era una bună, fără traumatisme. El a rămas sub supravechere medicală până în seara acelei zile, când a solicitat externarea, contrar avizului medical, pe propria răspundere.

Decesul a avut loc în ziua următoare. Familia bărbatului a solicitat ajutor medical. La sosire, medicii au constatat decesul. „La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”, a adăugat CNCAV.

ADVERTISEMENT