Life

Cazul Orlandi a fost redeschis după aproape 40 de ani. Ce se întâmplă cu cel mai mare mister de la Vatican

Cazul Orlandi este unul dintre cele mai mari mistere de la Vatican și nu e de mirare, având în vedere că după nici aproape 40 de ani nu a fost elucidat.
09.01.2023 | 22:03
Cazul Orlandi a fost redeschis dupa aproape 40 de ani Ce se intampla cu cel mai mare mister de la Vatican
Cazul Orlandi a fost redeschis după aproape 40 de ani. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acum însă, lucrurile s-ar putea schimba, sau cel puțin asta înțelegem din ultima decizie luată de Magistratura Vaticanului.

Cazul Orlandi, redeschis după aproape 40 de ani

Sursa citată anunță redeschiderea cazului Orlandi. Menționăm că Emanuela Orlandi a dispărut în urmă cu aproape 40 de ani și nici până acum nu este clar ce s-a întâmplat cu aceasta.

ADVERTISEMENT

La acel moment, se vorbea despre faptul că dispariția tinerei ar fi fost legată de comploturile anti-papale și de asemenea a fost pusă și pe seama grupării Magliana, un sindicat al crimei organizate.

Ce se întâmplă însă în prezent? Promotorul de justiție al Vaticanului, Alessandro Diddi, împreună cu Jandarmeria, au decis să ia de la capăt cazul Emanuele Orlandi.

ADVERTISEMENT

Ancheta a fost redeschisă, iar acum, obiectivul anchetatorilor este acela de a reexamina toate documentele, rapoartele, mărturiile, dar și dosarele existente, astfel încât întreg cazul să poată să fie elucidat.

Planul de lucru a fost deja făcut public și s-ar părea că Alessandro Diddi va fi atent până la ultimul detaliu.

ADVERTISEMENT

Acesta vrea să înceapă investigația de la datele dobândite în timpul procesului. De asemenea, vor fi urmărite piste noi, dar și indicii mai vechi, care la acel moment nu erau tocmai clare.

Autoritățile doresc să examineze fiecare detaliu începând cu ziua în care Emanuela Orlandi a dispărut.

ADVERTISEMENT

Cum a dispărut Emanuela Orlandi

Menționăm faptul că acest lucru s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 22 iunie 1983. La ace moment, Emanuela Orlandi era fiica unui angajat al Vaticanului și a dispărut fără urmă.

Tânăra mergea la o lecție de muzică în Piazza Sant’Apollinare, iar de atunci nimeni nu a mai văzut-o vreodată.

Surprinzător este că după câțiva ani, la bazilica care urma același nume a fost descoperit mormântul unui dintre liderii bandei Magliana. Este vorba despre Enrico De Pedis.

Martorii spuneau atunci că acesta ar fi fost executantul material al răpirii fetei, “în numele unor înalți prelați”.

Discuțiile sunt însă cu mult mai ample, la fel ca și premizele. Tocmai din acest motiv, autoritățile din Italia speră ca măcar acum, la aproape 40 de ani de la această tragedie, adevărul să mai poată să fie elucidat.

ADVERTISEMENT
Tags: