Sport

CCA a ales brigada la meciul FCSB – UTA! Arbitrul din camera VAR, desființat de Mihai Stoica

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) s-a hotărât asupra brigăzii de arbitri de la meciul FCSB - UTA Arad. Cine conduce ultimul duel al etapei a 22-a din SuperLiga.
21.01.2024 | 13:42
CCA a ales brigada la meciul FCSB  UTA Arbitrul din camera VAR desfiintat de Mihai Stoica
Comisia Centrală a Arbitrilor a ales brigada de la duelul FCSB - UTA Arad. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Comisia Centrală a Arbitrilor, prin vocea președintelui Kyros Vassaras, a ales brigada de arbitri de la meciul FCSB – UTA Arad. Duelul de pe Arena Națională va avea loc luni, 22 ianuarie, ora 20:00, în etapa 22-a din SuperLiga. Tandemul Flueran – Vidican va conduce meciul care trage cortina peste prima rundă din 2024.

CCA a ales arbitrii meciului FCSB – UTA Arad

FCSB caută să își consolideze poziția în fotoliul de lider al SuperLigii cu o victorie împotriva celor de la UTA Arad. Formația pregătită de Mircea Rednic le-a administrat „roș-albaștrilor” prima înfrângere a sezonului în campionat, scor 1-2 în meciul tur.

ADVERTISEMENT

Viorel Nicușor Flueran a fost delegat la centru la partida de pe Arena Națională. „Centralul” craiovean va fi ajutat de la linii de către asistenții Sebastian Gheorghe și Bucsi Imre-Laszlo. Al 4-lea oficial a fost desemnat Andrei Moroiță.

În camera VAR se vor afla Rareș Vidican și asistentul Ciprian Danşa, în timp ce observatorul de arbitri a fost numit Eduard Dumitrescu. Viorel Flueran a mai arbitrat-o o singură dată pe FCSB în actuala stagiune de SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Viorel Flueran, contestat de FCSB după duelul cu Hermannstadt din tur

Viorel Flueran a mai fost la centru la partida FCSB-ului cu Hermannstadt, scor 2-2, pe 21 septembrie 2023. „Centralul” din Craiova a mai fost de două ori arbitru de rezervă la duelurile „roș-albaștrilor” cu Poli Iași (2-1) și cu Hermannstadt, în tur (3-0).

De asemenea, Viorel Flueran a fost „centralul” duelului Oțelul – FCSB, scor 1-1, în etapa a 2-a din faza grupelor Cupei României. La scorul de 1-0 pentru FCSB, brigada lui Viorel Flueran i-a anulat golul lui Dawa.

ADVERTISEMENT

Deși a reușit să trimită mingea în plasă, golul lui Dawa a fost anulat pentru că mingea ar fi depășit suprafața de joc la centrarea lui Ganea. Totodată, la partida Hermannstadt – FCSB, scor 2-2, Viorel Flueran i-a anulat golul lui Andrea Compagno din startul partidei pentru un posibil henț.

Mai mult decât atât, „centralul” nu a mers la marginea terenului pentru a revedea faza. În aceeași partidă, Viorel Flueran a acordat un penalty FCSB-ului care a fost extrem de contestat de Hermannstadt. Compagno a căzut în careu după un atac întârziat al portarului Căbuz.

ADVERTISEMENT

Rareș Vidican, desființat de Mihai Stoica după Rapid – FCSB 1-0

Rareș Vidican va fi arbitrul din camera VAR la meciul FCSB – UTA Arad. Rareș Vidican este nimeni altul decât arbitrul care a fost în camera VAR la duelul Rapid – FCSB, scor 1-0 din sezon precedent. Arbitrul a fost aspru criticat pentru că nu i-a atras atenția lui Horațiu Feșnic de a le acorda cartonașe roșii lui Dragoș Grigore și Răzvan Onea după intrările asupra lui Compagno, respectiv Florinel Coman.

„Vidican nu-l cheamă la VAR, probabil i s-a părut atac de cartonaș galben. Dar ce face după aia Feșnic? De fapt, ce fac ăștia 2? Dragoș Grigore îl calcă pe Compagno, iar marele Feșnic nici măcar nu se uită la Compagno.

După aia, ce credeți? Apare pe tabela de marcaj «Verificare VAR – posibil cartonaș roșu». Și ce credeți? Nu se duce Feșnic să vadă. Cum adică e verificare? S-a verificat singur Vidican? S-a autosesizat, apoi s-a automustrat? «Băi Vidicane, prost mai ești, cum să fie posibil cartonaș roșu? E galben în toată seara asta frumoasă, giuleșteană».

Se poate așa ceva? Este odios! De ce? Am spus zi de zi înainte de meciul ăsta că vor fi brutalități, va fi masacru, măcel! Ce cuvinte să mai folosesc? Cu toate astea, oamenii n-au avut nicio reținere. Au făcut măcel, măcel!”, declara Mihai Stoica, la TV Orange Sport.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.83 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul FCSB - UTA Arad