Sport

CCA a anunțat oficial cine va arbitra Farul – FCSB, „finala” campionatului. Surpriza lui Kyros Vassaras

CCA a anunțat numele arbitrului care va conduce de la centru Farul - FCSB, „finala” campionatului. Ovidiu Hațegan va fi în camera VAR.
20.05.2023 | 11:49
CCA a anuntat oficial cine va arbitra Farul  FCSB finala campionatului Surpriza lui Kyros Vassaras
CCA a anunțat oficial arbitrul partidei Farul - FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) l-a delegat oficial la partida dintre Farul și FCSB, duminică, 21 mai, de la ora 21:00, pe Radu Petrescu. Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, a contestat vehement alegerea lui Kyros Vassaras la derby-ul care poate decide câștigătoarea sezonului în SuperLiga.

CCA a anunțat oficial cine va arbitra de la centru „finala” campionatului Farul – FCSB

Kyros Vassaras nu a putut să-l numească la centru pe Istvan Kovacs la partida Farul – FCSB, din cauza relației tensionate pe care ar fi avea-o cu Ovidiu Hațegan, arbitrul din camera VAR. Astfel, președintele CCA a fost nevoit să apeleze la o altă variantă.

ADVERTISEMENT

Aspru criticat de Ion Crăciunescu, Kyros Vassaras a apelat la Radu Petrescu pentru a conduce partida de la Ovidiu care se anunță incendiară. Arbitru FIFA din 2012, Radu Petrescu va fi ajutat de la linii de către Mircea Grigoriu și de Mihai Marica.

În camera VAR se va afla experimentatul Ovidiu Hațegan, în timp ce asistentul din camera VAR va fi Marius Badea din Râmnicu Vâlcea. Arbitrul de rezervă va fi Marian Barbu, iar ca observator a fost delegat Constantin Augustus.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu, atac cu talpa la Kyros Vassaras: „Râde de noi!”

Deși nu a fost delegat la partida Farul – FCSB, Istvan Kovacs nu a rămas pe bară în această etapă. „Centralul” din Carei a fost arbitru VAR la partida Chindia Târgoviște – FC Voluntari, scor 2-2 în ultima etapă din play-out. Ion Crăciunescu a răbufnit în urma deciziei luate de Kyros Vassaras cu privire la arbitrul meciului de la Ovidiu.

„Nu știu de ce îl forțează atât de mult pe Radu Petrescu pentru că sunt și alți arbitri. Eu nu pot să spun despre el, a avut niște probleme și a avut niște probleme serioase. Eu l-aș mai proteja puțin. Nu l-aș trimite la meciuri din acestea decisive, dar cetățeanul grec nu înțelege nimic.

ADVERTISEMENT

Eu îmi fac cruce de când a venit cetățeanul ăsta în țară și ne conduce arbitrajul și tot plâng: ‘Domne, unu care habar n-are, care nu știe ce e aici, care nu poate’. Aveți frate arbitri români care au terminat. E Balaj, e Tudor, e Igna, Porumboiu.

Și noi venim cu cetățeanul ăsta grec care râde de noi! Ne mai ia și la mișto. Nu l-ați văzut la conferințele de presă cum ne ia la mișto?”, a declarat Ion Crăciunescu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Sorin Costreie, delegat la Sepsi – CFR Cluj

Partida care deschide runda cu numărul 9 din play-off-ul SuperLigii are loc la Sf. Gheorghe. Sepsi primește vizita celor de la CFR Cluj sâmbătă, 20 mai, de la ora 20:30. Dan Petrescu a mărturisit la conferința de presă că echipa lui Cristiano Bergodi este favorită.

CCA l-a delegat la centru la partida de la Sf. Gheorghe pe Sorin Costreie. „Centralul” va fi ajutat de la linii de asistenții Valentin Avram și Adrian Vornicu. În camera VAR se vor afla Iulian Dima, iar asistentul acestuia va fi Vlad Bârleanu. Arbitru de rezervă va fi Iulian Călin, iar observator Marcel Savaniu.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2.05 este cota pentru „total goluri: sub 2,5 goluri” la meciul Farul – FCSB

ADVERTISEMENT