Sport

CCA, decizie dubioasă la U Cluj – FC U Craiova! A schimbat arbitrul chiar înainte de meci și a pus dușmanii lui Mititelu în brigadă

Ovidiu Hațegan ratează și U Cluj - FC U Craiova, iar în locul său este delegat Istvan Kovacs la VAR. În brigadă se află și Andrei Chivulete, tot un dușman al lui Adrian Mititelu.
03.12.2023 | 15:14
CCA decizie dubioasa la U Cluj  FC U Craiova A schimbat arbitrul chiar inainte de meci si a pus dusmanii lui Mititelu in brigada
CCA, decizie dubioasă la U Cluj - FC U Craiova! A schimbat arbitrul chiar înainte de meci și a pus „dușmanii” lui Mititelu în brigadă. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CCA l-a schimbat pe Ovidiu Hațegan în ultimele momente înaintea partidei U Cluj – FC U Craiova 1948 cu Istvan Kovacs, arbitru care este considerat un inamic al lui Adrian Mititelu. Confruntarea dintre cele două formații va fi condusă de Andrei Chivulete, un alt central cu care oltenii au purtat „războaie” în urma greșelilor de arbitraj.

CCA, decizie dubioasă la U Cluj – FC U Craiova! A schimbat arbitrul chiar înainte de meci și a pus „dușmanii” lui Mititelu în brigadă

Istvan Kovacs i-a luat locul lui Ovidiu Hațegan în cabina VAR cu mai puțin de două ore înainte de startul partidei U Cluj – FC U Craiova 1948. „Centralul” din SuperLiga a ratat și etapa trecută din cauza unei toxinfecții alimentare.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Kyros Vassaras este una controversată, deoarece arbitrul din Carei este în „război” cu Adrian Mititelu după ultimele partide conduse de acesta în SuperLiga. Mai mult, Andrei Chivulete va conduce de la centru partida dintre Universitatea Cluj și FC U Craiova. Și el a luat multe decizii contra oltenilor în trecut.

„Alb-albaștrii” au anunțat prin intermediul paginii de Facebook modificarea de ultimă oră din brigada lui Andrei Chivulete: „În cursul zilei de azi, a fost modificat arbitrul VAR al partidei cu FC Universitatea Cluj. Istvan Kovacs va fi în camera VAR, în locul lui Ovidiu Hațegan. A: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti – Bucureşti). A1: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe – Covasna). A2: Necula Mihaita (Bucureşti – Bucureşti)

ADVERTISEMENT

Arbitru VAR: Kovacs Istvan (Carei – Satu Mare). Arbitru AVAR: Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj – Timiş). R1: Mazilu Florin Ovidiu (Satu Mare – Satu Mare). Obs. arbitri: Onicas Ioan (Zalău – Sălaj)”.

Adrian Mititelu Jr., în război cu Istvan Kovacs: „Are foarte mare influență asupra arbitrilor”

Adrian Mititelu Jr. a pus tunurile pe Istvan Kovacs după arbitrajul fratelui său din Poli Iași – FC U Craiova 1948, scor 1-1. Acesta l-a acuzat pe centralul din Carei că are o influență mare asupra colegilor săi, iar formațiile din SuperLiga se tem de arbitrajul său atunci când este la VAR.

ADVERTISEMENT

„Normal că îți vine să te lași. Plus că acest lucru cu arbitrajul se perpetuează de ani de zile. Eu nu înțeleg cum poate fi considerat cel mai bun arbitru, deși nu a avut treabă Istvan Kovacs cu meciul ăsta, ci a avut fratele lui (n.r. Szabolcs Kovacs). 

Cum poate fi considerat Istvan Kovacs cel mai bun arbitru în clipa de față din moment ce are cele mai multe scandaluri în ultimii 15 ani în fotbalul românesc. Ăsta este paradoxul. Nu înțeleg cum este posibil așa ceva! 

ADVERTISEMENT

Se creează impresia că Istvan Kovacs are foarte mare influență asupra colegilor lui. Tuturor le e frică să întoarcă o decizie de-a lui sau mai mult, când este el la VAR sau fratele lui nu ai cum să nu adaptezi cerințele. Dacă Iulian Dima avea personalitate sau nu avea temere față de Kovacs, este imposibil să întorci acolo cartonașul roșu”, a spus Adrian Mititelu Jr.

Andrei Chivulete a oprit Sepsi – FC U Craiova pentru scandări xenofobe: „Exces de zel ieșit din comun”

Andrei Chivulete a oprit partida Sepsi – FC U Craiova 1948 din ediția trecută de campionat, atunci când ambele formații se luptau pentru calificarea în play-off. Marcel Pușcaș l-a criticat la acea vreme pe arbitru pentru decizia pe care a luat-o în urma scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni.

„Am văzut un exces de zel ieșit din comun, atât din partea arbitrului cât și a observatorului. Atitudinea suporterilor este aceeași la cluburile cu galerii față de Sepsi. Și Petrolul, FCSB, Rapid etc. Probabil directiva este să se dea un exemplu. Nu s-a mai întâmplat așa ceva”, a spus Marcel Pușcaș la acea vreme.

ADVERTISEMENT