Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mititelu jr acuză după „jaful” de la Iași. „Istvan Kovacs are influență asupra arbitrilor”

Adrian Mititelu Jr. a venit cu acuzații grave la FANATIK SUPERLIGA după maniera de arbitraj de la meciul Poli Iași - FC U Craiova, scor 1-1.
24.10.2023 | 14:05
Mititelu jr acuza dupa jaful de la Iasi Istvan Kovacs are influenta asupra arbitrilor
Adrian Mititelu Jr. a adus acuzații dure la adresa arbitrajului românesc. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr. a venit cu o serie de noi acuzații după cele două faze controversate judecate în defavoarea oltenilor la meciul Poli Iași – FC U Craiova, scor 1-1, în etapa a 13-a din SuperLiga. Fiul lui Adrian Mititelu l-a criticat atât pe președintele CCA Kyros Vassaras, cât și pe arbitrul Istvan Kovacs.

Adrian Mititelu Jr. dă de pământ cu arbitrajul românesc: „Ne luptăm cu morile de vânt”

În a doua repriză a meciului Poli Iași – FC U Craiova, Aurelian Chițu a scăpat singur cu Ailenei. Portarul ieșenilor l-a lovit cu capul în umăr pe Chițu din postura de ultim apărător. Iulian Dima i-a acordat direct cartonașul roșu lui Ailenei, însă Szabolcs Kovacs, arbitrul VAR, l-a chemat la marginea terenului pe „central” pentru a revedea faza pe monitor.

ADVERTISEMENT

Iulian Dima a schimbat culoarea cartonașului în „galben”. La faza imediat următoare, Lacroix l-a lovit fără intensitate pe Sergiu Buș, iar Dima a acordat ușor al doilea cartonaș galben, elvețianul fiind eliminat.

„Ne-am obișnuit cu această situație. În România, în ultimii ani, prima dată te temi de arbitru, nu de echipa cu care evoluezi. Asta este o mare problemă în fotbalul românesc în clipa de față. Ne luptăm cu morile de vânt. Știi foarte bine că degeaba strigăm și ne spunem oful pentru că nimeni nu ia nicio măsură. 

ADVERTISEMENT

„Se mușamalizează orice greșeală sau vine domnul Vassaras și ne explică subiectiv în favoarea lor”

Se tergiversează măsurile împotriva arbitrilor din partea CCA, se mușamalizează orice greșeală din partea lor sau vine domnul Vassaras și ne explică subiectiv în favoarea lor. Este foarte frustrant când ai posibilitatea de a juca cu un om în plus să se întoarcă totul împotriva ta și peste un minut de joc evoluezi tu cu un om în minus. 

Sunt bucuros de faptul că echipa a avut agresivitate după ce a jucat în 10 oameni, deși acest lucru trebuia să se întâmple din primul minut. Dacă luăm ultimele 15 minute, eu zic că meritam să învingem Poli Iași pentru că am avut trei ocazii mari de gol. 

ADVERTISEMENT

Este păcat că suntem pe acest loc în clasament. Eu zic că echipa merita mai mult anul acesta. A evoluat foarte bine în unele meciuri pe care n-a putut să le câștige. Mai ales acele meciuri spectacol în care am pierdut cu 4-5, 3-4. Sper să învingem UTA și să intrăm pe o linie pozitivă pentru că urmează meciuri foarte grele cu CSU, FCSB și-așa mai departe”, a declarat Adrian Mititelu Jr, la FANATIK SUPERLIGA.

Mititelu jr acuză după „jaful” de la Iași. „Istvan Kovacs are influență asupra arbitrilor”

Adrian Mititelu Jr. a îndreptat atacurile spre Istvan Kovacs, considerat cel mai bun arbitru din fotbalul românesc. Finanțatorul din Bănie nu își explică motivul pentru care arbitrul din Carei este văzut ca fiind cel mai bun arbitru din România, ținând cont de faptul că ține prima pagină pentru scandalurile de arbitraj în care este implicat.

ADVERTISEMENT

„Normal că îți vine să te lași. Plus că acest lucru cu arbitrajul se perpetuează de ani de zile. Eu nu înțeleg cum poate fi considerat cel mai bun arbitru, deși nu a avut treabă Istvan Kovacs cu meciul ăsta, ci a avut fratele lui (n.r. Szabolcs Kovacs). 

Cum poate fi considerat Istvan Kovacs cel mai bun arbitru în clipa de față din moment ce are cele mai multe scandaluri în ultimii 15 ani în fotbalul românesc. Ăsta este paradoxul. Nu înțeleg cum este posibil așa ceva! 

A avut cele mai multe greșeli de arbitraj și a avut cele mai multe delegări (n.r. Cătălin Popa în sezonul trecut). Asta ar trebui să ne pună semne de întrebare. Pe lângă asta (n.r. pică la testele fizice) este președintele AJF Argeș din ce îmi aduc aminte.

Altă incompatibilitate cu postul de activitate de arbitru în Liga 1. A fost delegat ba arbitru VAR, ba arbitru la centru. În condițiile în care ai cele mai multe delegări, normal că primești cei mai mulți bani. 

Se creează impresia că Istvan Kovacs are foarte mare influență asupra colegilor lui. Tuturor le e frică să întoarcă o decizie de-a lui sau mai mult, când este el la VAR sau fratele lui nu ai cum să nu adaptezi cerințele. Dacă Iulian Dima avea personalitate sau nu avea temere față de Kovacs, este imposibil să întorci acolo cartonașul roșu”, a spus Adrian Mititelu Jr.

Adrian Mititelu Jr. se teme: „Mi-e foarte frică de numele arbitrului care va fi delegat”

Pentru FC U Craiova urmează duelul de pe teren propriu cu UTA Arad. Ulterior, oltenii vor disputa derby-ul cu Universitatea Craiova, după care vor merge pe terenul celor de la FCSB. Adrian Mititelu Jr. se teme pentru numele arbitrului care va fi delegat la derby-ul cu formația finanțată de Mihai Rotaru.

„Nu există o explicație logică. Aurelian Chițu era ultimul apărător. În dinamica fazei normal că a ajuns fundașul să recupereze mingea. Chițu a fost incomodat când a vrut să dea la poartă cu capul. Dacă nu era portarul, era singur și dădea gol. În plus, a ieșit cu violență. L-a lovit cu capul în umăr, dacă se loveau cap în cap ce se întâmpla?

Faceți o anchetă să observați de câte ori i s-a spus lui Kovacs în cască să se uite la VAR și a refuzat. Mi-e teamă pentru că urmează meciul cu UTA Arad, după care avem derby-ul cu CSU. Mi-e foarte frică de numele arbitrului care va fi delegat.

În urmă cu un an de zile m-a arbitrat tot Kovacs la meciul cu CSU și a dat un penalty inexistent la Bahassa. Ce să facem? Jucăm împotriva a 12 oameni. Nu mai putem de frică pentru că o să ne cheme la comisii. Ne cheamă la comisii, dar lumea a început să urle. Presa, majoritatea cluburilor au început să conteste aceste decizii absurde”, a încheiat Adrian Mititelu Jr.

FANATIK SUPERLIGA se vede în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct doar pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici, luni, marți și vineri, ora 17:30.

Adrian Mititelu Jr. a adus acuzații grave la adresa arbitrajului românesc: „Istvan Kovacs are influență”

ADVERTISEMENT