News

Ce a decis Colegiul Medicilor în privința medicului Flavia Groșan. Anunțul oficial

22.03.2021 | 16:29
Ce a decis Colegiul Medicilor in privinta medicului Flavia Grosan Anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Colegiul Medicilor din Oradea a anunțat, luni, decizia luată în cazul doctoriței Flavia Groșan, după ce, în urma ieșirilor sale publice, aceasta a fost convocată să dea explicații.

Astfel, instituția a decis ca medicul pneumolog să nu primească nicio sancțiune pentru declarațiile controversate pe care le-a făcut în spaţiul public față de unii dintre colegii ei din spitale și de protocolul de tratare al bolnavilor Covid.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a constatat că Dr. Groșan nu a comis un malpraxis, iar pe numele ei nu a fost depusă nicio plângere scrisă din partea vreunui pacient pe care l-a tratat.

Colegiul Medicilor, decizie în privința medicului Flavia Groșan

Carmen Pantiş, președinta Colegiului Medicilor Bihor, a anunţat, luni, după audierea doctoriţei Flavia Groşan că aceasta nu va fi sancționată pentru declarațiile controversate, nici măcar pentru acelea prin care a lăsat să se înțeleagă că protocoalele de tratament anti-Covid din spitale, aplicate de medici, ar omorî, de fapt, pacienţii.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, potrivit medicului Pantiș, ancheta de la Colegiu de luni s-a transformat într-o ”discuție amiabilă” cu ”doctorița-minune”.

”A fost o discuție amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei. Noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat.

ADVERTISEMENT

Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontoogie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiilor public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a spus aceasta, conform EBihoreanul.ro.

Flavia Groșan, rugată să-și tempereze declarațiile publice

Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor a decis că pneumologul Flavia Groșan poate profesa în continuare. În prezent, nu există nicio plângere scrisă a vreunui pacient în sens de malpraxis, astfel că nu există motive ca medicul să nu-și poată desfășura activitatea mai departe.

ADVERTISEMENT

În același timp, dr. Pantiș a mai spus că în cazul în care medicul Groşan va continua ”declaraţiile denigratoare la adresa medicilor” sau dacă va fi depusă o plângere de malpraxis referitoare la ea, Comisia de Disciplină ar putea lua în calcul sancţionarea.

Carmen Pantiş a mai declarat, după audierea Flavie Groșan de luni, că speră ca aceasta să-și retragă afirmaţiile prin care dădea de înţeles că pacienţii cu oxigen scăzut nu trebuie să se interneze în spitale, că protocoalele medicale aplicate pacienţilor Covid sunt greşite şi chiar îi omoară pe aceştia, mai anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: