News

Ce a descoperit un român pe plajele din Grecia. Ce spune despre comportamentul conaționalilor. „ Este un sport să cari un frigider de bere și alte cele”

Un român a rămas cu amintiri urâte după ce s-a întâlnit cu mai mulți conaționali pe plajele din Grecia. Comportamentul vecinilor de plajă a fost unul sub limitele bunului simț
28.05.2022 | 11:23
Ce a descoperit un roman pe plajele din Grecia Ce spune despre comportamentul conationalilor  Este un sport sa cari un frigider de bere si alte cele
Ce a descoperit un român pe plajele din Grecia și ce spune despre conaționali. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Milioane de români merg în fiecare vară în Grecia, dar nu toți au și un comportament pe măsură. Un turist a transmis că a rămas cu un gust amar după ce s-a întâlnit într-o stațiune elenă cu mai mulți conaționali.

Ce a descoperit un român pe plajele din Grecia

De altfel, bărbatul a explicat pentru site-ul Project E că e chiar ușor să-i recunoști pe români într-o plajă înțesată cu oameni.

ADVERTISEMENT

„Am făcut câteva exerciții din acestea de recunoaștere pe plajele din Lefkada, înainte de a risca o generalizare.

Nu stau la șezlonguri. Stau grămadă ca suricatele pe 2 – 3 rânduri, sub umbrele generoase. Bărbații întotdeauna pe rândul din față. Femeile și copiii în rândul 2-3”, și-a început acesta istorisirea.

ADVERTISEMENT

Bărbatul spune că există un punct comun pentru turiștii români, un punct care îi scoate mai mereu în evidență față de ceilalți.

„Au fiecare frigider de plajă cu bere în Grecia. Mari frigiderele. Multă bere. Am văzut unii cu bere românească chiar

ADVERTISEMENT

Nu intră în apă mai deloc. Când intră, stau la mal, nici vorbă de înot sau scufundări. Apa e fantastică. Probabil Intră să se ușureze de la atâta bere. Mi-am reprimat mereu acest gând și am înotat mai în larg de ei.

Nu citesc nimic niciodată, nu dezleagă rebus sau sudoku. Arareori i-am văzut jucând table. Copiii dolofani și ei, cu frică de apă, atent cultivată de părinți. Dacă i-ai provoca la un voley pe plajă în Grecia cred că ar sări la bătaie!”, a mai zis turistul.

ADVERTISEMENT

Prezent în golful Vassiliki, bărbatul a rămas plăcut impresionat de felul în care ceilalți oameni de pe plajă se comportau. Mai toți aveau o activitate.

„În Golful Vassiliki am văzut sute de oameni de toate vârstele făcând windsurfing sau învățând să mânuiască velierele.

Cel mai mic cred că avea 6 ani, cel mai în vârstă vreo 65-70 de ani. Pe plaja Kathisma se face paragliding. Pe plaja din Lefkada se face kite-surfing. Zi de zi, cu sutele. Oameni care știu că marea nu înseamnă gyros sau souflaki.

Rămâne o speranță totuși. Este un sport să cari un frigider de bere și alte cele pe o plajă ca la Egremni, vreun kilometru pe șosea și vreo 400 de scări pe o pasarelă! Noroc și aici cu croazeierele din Nidri!”, a continuat românul.

La final, turistul a încercat și o scurtă comparație cu litoralul românesc. A ieșit pe minus pentru stațiunile înșirate în Marea Neagră.

„Noi nu avem mare! Industria de turism de la Marea Neagră e ca industria de banane din România. Niciun avantaj competitiv sau comparativ să vinzi așa ceva pe bani mulți, la mulți, mai ales străini.

Concurența e imensă. Diferențele sunt de la cer la pământ. Și aici nu mă refer la gustul diferit al berii, porțiile mai generoase de mâncare sau ospitalitatea gazdelor. Deloc! Mă refer la MARE!”, a mai punctat bărbatul.

ADVERTISEMENT