News

Ce a furat un polițist dintr-un magazin. Cum a încercat omul legii să plece fără să plătească

Un polițist din Iași a încercat să plece dintr-un magazin fără a mai plăti, iar acum are un dosar penal. Știrea vine la scurt timp după un caz similar, din Cluj.
07.04.2022 | 13:41
Ce a furat un politist dintrun magazin Cum a incercat omul legii sa plece fara sa plateasca
Doi polițiști au fost prinși în timp ce furau din magazine. Credit foto: hepta
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, în spațiul public românesc au circulat mai multe știri legate de oameni ai legii care și-au uitat îndatoririle și au furat din magazine. Acesta cazuri s-au petrecut la Iași, respectiv Cluj, notează BZI.

Polițist ieșean prin la furat într-un supermarket

Un agent al Inspectoratului de Poliție Județean Iași este acum cercetat cupă ce a fost surprins atunci când încerca să sustragă mai multe produse dintr-un supermarket. Angajații magazinului au fost cei care l-au surprins și au sunat la 112 pentru a raporta situația.

ADVERTISEMENT

După cum au transmis polițiștii ieșeni, incidentul a avut loc pe 4 martie, iar pe numele agentului care a fost reclamat de angajații supermarketului a fost deschis un dosar penal pentru furt.

“La data de 04 aprilie, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Urbană Iași au fost sesizați de către angajații unui centru comercial din mun. Iași, despre faptul că au depistat o persoană care a sustras bunuri de pe raft.

ADVERTISEMENT

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale”, au transmis oamenii legii din Iași.

În spațiul public au ajuns și o serie de detalii despre identitatea polițistului care acum este anchetat pentru furt. Astfel, jurnaliștii au dezvăluit că el face parte din Brigada pentru Operațiuni Speciale.

ADVERTISEMENT

Un caz similar la Cluj

Un polițist clujean a fost surprins într-o situație similară, cu precizarea că acesta a fost surprins în timp ce încerca să sustragă mai multe produse dintr-un magazin de bricolaj.

Situația sa este agravată de faptul că atunci când a fost surprins furând respectivele obiecte el își purta uniforma de polițist. În plus, diferite surse mai indică faptul că el nu este la primul astfel de gest.

ADVERTISEMENT

“Menţionăm, de asemenea, faptul că în luna martie a anului 2020, la nivelul inspectoratului, prin intermediul Biroului Control Intern a fost demarată o cercetare disciplinară faţă de poliţistul în cauză, suspendată, conform prevederilor, pe perioada efectuării cercetărilor penale”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

După cum au anunțat reprezentanții IPJ Cluj, angajații magazinului de bricolaj au sunat la numărul de urgență după ce au observat că respectivul polițist încerca să plece fără a plăti pentru două produse.

Pe numele acestui polițist a fost deschis un dosar penal și, în plus, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore de Biroul de Control Intern.

ADVERTISEMENT