News

Ce a găsit un bărbat din Constanța în apartamentul în care locuiește. A sunat imediat la 112: “Avea peste un metru”

Momente de panică pentru un bărbat din municipiul Constanța. A fost nevoit să sune la 112, jandarmii au ajuns la locuința lui.
27.11.2023 | 20:54
Ce a gasit un barbat din Constanta in apartamentul in care locuieste A sunat imediat la 112 Avea peste un metru
Ce a găsit un bărbat din Constanța în apartamentul în care locuiește. Foto IJJ Constanța
ADVERTISEMENT

Ce a găsit un bărbat din Constanța în apartamentul în care locuiește. Început de săptămână tumultos pentru un constănțean, care a trecut prin clipe de panică în propria casă. Omul a fost nevoit să apeleze la ajutorul jandarmilor.

Ce a găsit un bărbat din Constanța în apartamentul său

În jurul orei 13:00, bărbatul a descoperit în apartamentul său, pe strada Suceava din municipiul Constanța, un șarpe de peste un metru lungime. Nu se știe cum a reușit animalul să pătrundă în casă, însă omul a sunat de urgență la 112.

ADVERTISEMENT

La fața locului a ajuns un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, iar șarpele a fost prins. Situația a fost rezolvată fără probleme. Ulterior, a fost eliberat în natură, potrivit reprezentanților Jandarmeriei.

„Echipajul de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța s-a deplasat la locația respectivă și jandarmii au reușit să descopere și să captureze șarpele. Acesta a fost eliberat apoi în mediul său natural.

ADVERTISEMENT

Probabil este unul dintre puținele cazuri în care animalul nu a fost total mulțumit de eliberarea în natură, preferând în mod sigur căldura din apartament”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Ce trebuie să facem dacă descoperim un șarpe în casă

Un caz similar a avut loc în luna iulie, în județul Mehedinți. O femeie din localitatea Hinova a tras o sperietură serioasă, atunci când a găsit în bucătăria sa un șarpe. Aceasta se ocupa cu treburile gospodărești când a avut parte de „surpriza” neașteptată.

ADVERTISEMENT

Femeia a apelat la ajutorul jandarmilor, iar reptila a fost extrasă din locuința respectivă. Totodată, oamenii care se află în astfel de situații sunt sfătuiți să nu provoace șerpii sau să încerce să îi prindă. Cel mai bine este să solicitați ajutorul autorităților.

Cel mai veninos șarpe din România este vipera ammodytes sau vipera cu corn, care ajunge și la 90-95 cm. Ea poate fi întâlnită în județele Mehedinți, Vâlcea, Gorj Hunedoara, Alba, Sibiu, Constanța, Timiș, Caraș-Severin și Tulcea.

ADVERTISEMENT

Totodată, o altă specie întâlnită în țara noastră este vipera de munte, care se află în zonele de deal sau de munte. Vipera de stepă sau vipera ursini este găsită în câteva județe din România: Cluj, Alba, Suceava, Botoșani, Iași, Galați, și Tulcea.

ADVERTISEMENT
Tags: