Un cetățean din Suceava a plătit nu mai puțin de 315 lei pentru o cameră de supraveghere, însă ceea ce a găsit în coletul adus de curier l-a lăsat mască. Bărbatul admite că a comis o uriașă eroare când a dat comanda.
Într-o perioadă extrem de agitată pe piața cumpărăturilor online, escrocii au grijă și ei să-și facă loc și să profite de graba oamenilor. În plasa hoților a căzut recent un bărbat din Suceava.
Acesta s-a lăsat convins de o reclamă pe Tik Tok în care se făcea promovare la camere de supraveghere. Impresionat de oferta de nerefuzat, el s-a decis să cumpere o astfel de cameră.
A comis însă o eroare fatală. Asta pentru că nu a mai verificat să vadă dacă este o sursă sigură. Prin urmare, în momentul în care a primit pachetul a avut o mare surpriză.
În colet nu era camera performantă la care visa, ci două becuri. Așadar, victima poate spune fără să exagereze că acestea sunt cele mai scumpe becuri pe care le-a cumpărat. Au costat: 315 lei.
”A fost greșeala mea pentru că nu am verificat cum trebuie informațiile care circulau pe rețelele de socializare. Mi s-a părut mie ceva suspect în momentul în care a sosit pachetul și cam ușor pentru o cameră de supraveghere, iar când l-am deschis mi-am dat seama că am căzut victimă escrocilor”, a spus bărbatul, conform Monitorul de Suceava.
În urma acestui incident, Poliția Română recomandă ca cetățenii care doresc să îşi achiziţionez produse de pe internet să se folosească doar de surse sigure, recomandate de apropiaţi şi să păstreze orice document referitor la plata efectuată online.
E foarte important să fim atenți şi la adresele de contact. Multe dintre acestea, false, se pot modifica pentru a părea reale. Se recomandă ca link-urile ascunse în emailuri să nu fie accesate, iar datele personale şi cele bancare să nu fie transmise prin telefon, mesaje sau de pe alte dispozitive.
”Evitați să transmiteți prin telefon sau alte dispozitive informații referitoare la datele dumneavoastră bancare (numărul contului bancar, codul de securitate al cardului, PIN-ul cardului, parole de acces, seria sau IP-ul token-ului etc.), precum și date de identitate. Vorbim de codul numeric personal, seria și numărul cărții de identitate”, mai informează poliția.