News

Ce a găsit un bărbat din Suceava în coletul adus de curier. A plătit 315 lei pentru o cameră de supraveghere, dar și-a luat o mare țeapă

Un bărbat din Suceava care a achitat 315 lei pentru o cameră de supraveghere a avut parte de o uriașă surpriză când a deschis coletul adus de curier.
11.11.2023 | 10:57
Ce a gasit un barbat din Suceava in coletul adus de curier A platit 315 lei pentru o camera de supraveghere dar sia luat o mare teapa
Un bărbat din Suceava a găsit două becuri în coletul adus de curier, deși plătise 315 lei pentru o cameră de supraveghere. Sursa foto: hepta.ro (ilustrativ) / monitorulsv.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un cetățean din Suceava a plătit nu mai puțin de 315 lei pentru o cameră de supraveghere, însă ceea ce a găsit în coletul adus de curier l-a lăsat mască. Bărbatul admite că a comis o uriașă eroare când a dat comanda.

Un bărbat din Suceava a găsit două becuri în coletul adus de curier, deși plătise 315 lei pentru o cameră de supraveghere

Într-o perioadă extrem de agitată pe piața cumpărăturilor online, escrocii au grijă și ei să-și facă loc și să profite de graba oamenilor. În plasa hoților a căzut recent un bărbat din Suceava.

ADVERTISEMENT

Acesta s-a lăsat convins de o reclamă pe Tik Tok în care se făcea promovare la camere de supraveghere. Impresionat de oferta de nerefuzat, el s-a decis să cumpere o astfel de cameră.

A comis însă o eroare fatală. Asta pentru că nu a mai verificat să vadă dacă este o sursă sigură. Prin urmare, în momentul în care a primit pachetul a avut o mare surpriză.

ADVERTISEMENT

În colet nu era camera performantă la care visa, ci două becuri. Așadar, victima poate spune fără să exagereze că acestea sunt cele mai scumpe becuri pe care le-a cumpărat. Au costat: 315 lei.

Suceava coletul curier becuri cutii 2
Ce a găsit un bărbat din Suceava în coletul adus de curier. Sursa foto: monitorulsv.ro

”A fost greșeala mea pentru că nu am verificat cum trebuie informațiile care circulau pe rețelele de socializare. Mi s-a părut mie ceva suspect în momentul în care a sosit pachetul și cam ușor pentru o cameră de supraveghere, iar când l-am deschis mi-am dat seama că am căzut victimă escrocilor”, a spus bărbatul, conform Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

Poliția Română, recomandări pentru cetățenii care cumpără online

În urma acestui incident, Poliția Română recomandă ca cetățenii care doresc să îşi achiziţionez produse de pe internet să se folosească doar de surse sigure, recomandate de apropiaţi şi să păstreze orice document referitor la plata efectuată online.

E foarte important să fim atenți şi la adresele de contact. Multe dintre acestea, false, se pot modifica pentru a părea reale. Se recomandă ca link-urile ascunse în emailuri să nu fie accesate, iar datele personale şi cele bancare să nu fie transmise prin telefon, mesaje sau de pe alte dispozitive.

ADVERTISEMENT

Evitați să transmiteți prin telefon sau alte dispozitive informații referitoare la datele dumneavoastră bancare (numărul contului bancar, codul de securitate al cardului, PIN-ul cardului, parole de acces, seria sau IP-ul token-ului etc.), precum și date de identitate. Vorbim de codul numeric personal, seria și numărul cărții de identitate”, mai informează poliția.

ADVERTISEMENT
Tags: