News

Ce a găsit un elev în mâncarea primită la școală. O țară întreagă a fost scârbită

Un elev care și-a luat mâncarea de la școală a descoperit ceva șocant în farfurie. O țară mare a lumii este scârbită de eveniment.
21.06.2023 | 21:04
Ce a gasit un elev in mancarea primita la scoala O tara intreaga a fost scarbita
”Ciudățenia” descoperită de un elev în mâncarea primită la școală. Sursa foto (ilustrativ): local.com
ADVERTISEMENT

Un elev de liceu care și-a luat mâncarea de la școală, mai exact de la o cantină a unității unde învăța, a descoperit ceva șocant în farfurie. ”Elementul” pe care copilul era cât pe cel să-l mănânce a scârbit o țară întreagă.

”Ciudățenia” descoperită de un elev în mâncarea primită la școală

Cazul șocant despre care vom vorbi a avut loc în China. Totul a început pe 1 iunie. Atunci, un elev a descoperit ceva ciudat în felul său principal de mâncare ridicat de la cantina Colegiului Politehnic de Industrie Jiangxi din provincia din sud-estul Chinei cu același nume.

ADVERTISEMENT

Ceea ce s-a văzut în farfuria copilului a stârnit discuții aprinse în online. Videoclipul a devenit rapid viral pe rețelele de socializare. Într-o primă fază, colegiul a venit cu o explicație despre ”ciudățenia” din farfuria elevului. Pe 3 iunie, școala spunea că elevul ar fi avut un ”gât de rață”.

În realitate, se pare că lucrurile au stat cu totul și cu totul altfel. În filmarea distribuită pe rețelele sociale chineze, elevul este văzut folosind bețișoare pentru a ridica obiectul. Era ceva ”închis la culoare” și ”păros”. El s-a plâns personalului cantinei că a găsit un cap de șobolan în farfurie.

ADVERTISEMENT

Aceasta este carne de rață”, i-a răspuns o angajată de la cantină. ”Nu sunt dinții de șobolan?”, a fost replica elevului, spusă în timp ce întorcea elementul dezgustător din porția sa de mâncare.

Aceasta este carne de rață, carne de rață”, a insistat angajata cantinei. Copilul a răspuns, revoltat: ”Cum ar putea fi dinți în carnea de rață?”

ADVERTISEMENT

Cazul din China a stârnit un scandal imens. Autoritățile au intervenit

În urma presiunii publice tot mai mari, colegiul a emis o poziție oficială pe 3 iunie în care susține că ”obiectul suspect” văzut în videoclip nu este capul unui șobolan, ci o bucată de gât de rață, care rămâne o delicatesă populară în China.

”Ancheta noastră a constatat că videoclipul a fost într-adevăr filmat la cantina școlii noastre, dar conținutul său nu se potrivește cu cele spuse de elev”, se arată în declarație.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, internauții i-au luat partea elevului. Oamenii, scârbiți de cele întâmplate, au invocat asemănarea izbitoare a obiectului din farfurie cu capul unei rozătoare, care părea să aibă ochi, nas, gură și urechi.

Potrivit agenției de știri Xinhua, conducerea administrativă din provincia Jiangxi a înființat, pe 10 iunie, o echipă de investigație care cuprinde diverse departamente, inclusiv educație, securitate publică și administrație de supraveghere a pieței.

Sâmbătă, 17 iunie, autoritățile au stabilit că obiectul suspect nu este gât de rață. Ofițerii au intervievat și personalul cantinei, elevul și martorii. Într-o poziție publică se spune clar că ”obiectul” a fost identificat ca fiind capul unei rozătoare, în speță al unui șobolan, scrie Straitstimes Asia.

ADVERTISEMENT
Tags: