News

Ce a pățit o familie care și-a cumpărat o casă în județul Sibiu: “Nu poate să vină un sat întreg să ne dea afară”

Ce i s-a întâmplat unei familii care și-a achiziționat o casă în județul Sibiu. Vecinii sunt împotriva ei. Care este motivul?
14.03.2024 | 18:40
Ce a patit o familie care sia cumparat o casa in judetul Sibiu Nu poate sa vina un sat intreg sa ne dea afara
Familia a fost chemată la primăria locală. Sursa foto: Ora de Sibiu, Buna Dimineata, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familie care și-a cumpărat o casă într-o localitate din județul Sibiu se confruntă cu o problemă la care nu se aștepta. Vecinii nu sunt de acord sub nicio formă cu mutarea ei în zonă. Care este motivul?

O familie care și-a cumpărat o casă în județul Sibiu se confruntă cu discriminarea. Ce reproșuri au vecinii

Ramona și Petrișor Grigore, doi soți care au muncit în Germania și s-au întors de curând în țară, fiind în concediu, s-au trezit că nu pot să locuiască liniștiți în casa pe care și-au cumpărat-o în comuna Jina, din județul Sibiu, din cauza vecinilor. Aceștia nu-i vor lângă ei din cauza etniei.

ADVERTISEMENT

Ramona este de etnie romă, iar mai mulți săteni din Jina, după ce au aflat, au luat atitudine. Au mers și au relatat nemulțumirea lor la primăria locală, astfel că i-au întrerupt pe cei doi soți din renovările pentru casă.

”Anul trecut am cumpărat o casă în localitatea Jina, eu fiind de loc din județul Arad. Eu lucrez în Germania de trei ani, iar de o săptămână sunt în concediu și am venit la proprietatea din Jina, de pe strada Prislop pentru a face unele îmbunătățiri la locuință. Ieri m-a sunat o persoană să îmi spună că sunt invitat la Primăria Jina”, a spus Petrișor pentru presa locală, Ora de Sibiu.

ADVERTISEMENT

Vecinii vor ca familia să plece din zonă, din cauza etniei rome

De cum s-au dus la primărie, soții Grigore au fost chemați în sala de ședință. Acolo…surpriză. Mai mulți locuitori de pe strada lor, Prislop, și-au exprimat cu indignare dorința ca aceștia să renunțe la imobilul achiziționat.

În jur de 30 de persoane erau în sală, inclusiv primarul localității. Unele persoane au comunicat de față cu edilul că vor cumpăra ele locuința, numai ca soții să abandoneze zona, fiindcă au origini diferite de ale lor.

ADVERTISEMENT

”Acolo m-au aşteptat primarul și alte 30 de persoane în sala de şedinţă, aceştia fiind o parte din vecinii de pe strada unde locuiesc și care mi-au comunicat de faţă cu primarul că vor să ne cumpere proprietatea fiindcă nu vor să aibă lângă ei persoane de etnie romă. Menţionez că soţia face parte din comunitate de „băieși” din Jina.

Aceștia au spus în repetate rânduri că dacă nu vrem probleme ar fi bine să vindem şi să plecăm. Eu nu pot să cred că în acest an cineva poate să încerce să te intimideze în anumite moduri să-ți vinzi casa doar prin simplul fapt că eşti rom sau că eşti căsătorit cu o persoană de etnie romă”, a mai detaliat Petrișor.

ADVERTISEMENT

Vecinii recurg la metode de intimidare

Vecinii au făcut o ofertă de cumpărare de 30.000 de euro, însă cei doi soți au solicitat 60.000 de euro și s-au lovit din nou de refuz. Mai mult, au fost avertizați că vor fi dați în judecată, ceea ce lui Petrișor i se pare nedrept. La rândul său, a luat legătura cu autoritățile.

”Ne-au spus că ne dau 30.000 de euro pe casă, dar le-am spus că le-o vând cu 60.000 și nu le-a convenit. Au zis că ne dau în judecată și că tot reușesc ei să ne scoată dintre ei. O iau ca pe o intimidare, să nu zic amenințare (….) Plătim taxe și impozite la fel ca și ei. Numai putem ieși din casă din cauza lor. Primarul nu trebuia să accepte prostia asta. Azi mă duc la poliție să depun plângere”, a mai detaliat Petrișor.

Cât despre soția lui Petrișor, Ramona este uimită de situația cu care se confruntă. A mărturisit pentru sursa menționată anterior că în Germania, unde lucrează, și care este o țară străină, nu a avut probleme cu discriminarea. Primarul din Jina, Gheorghe Vasile Beschiu, a evitat să se pronunțe asupra cazului, motivând că nu a asistat la întreaga ședință.

ADVERTISEMENT
Tags: