Life

Ce a pățit un bărbat care “a băut prea multă cafea” și avea convulsii. Medicii i-au pus un diagnostic crunt: “Eram în stare de șoc”

Un bărbat a crezut că “a băut prea multă cafea” și a suferit convulsii. La spital, medicii i-au pus un diagnostic crunt, care l-a șocat.
12.05.2023 | 19:23
Ce a patit un barbat care a baut prea multa cafea si avea convulsii Medicii iau pus un diagnostic crunt Eram in stare de soc
Ce a pățit un bărbat care “a băut prea multă cafea” și avea convulsii. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 51 de ani a crezut că a consumat prea multă cafea și a suferit convulsii, însă medicii i-au pus un diagnostic crunt. Care a fost, de fapt, cauza convulsiilor, precum și a durerilor de cap severe?

Ce a aflat un bărbat care “a băut prea multă cafea” și avea convulsii. Diagnosticul care l-a șocat

Steve Biggin trăiește în Sheffield, alături de soția sa, Anna (47 de ani), alături de care are trei copii. În septembrie 2021, bărbatul, care este asistent de vânzări, a început să aibă convulsii la locul de muncă.

ADVERTISEMENT

Acestea credea că avea “experiențe în afara corpului”, care se simțeau ca și cum ar fi “privit prin ochii altcuiva”, potrivit Independent. Timp de două luni, bărbatul a avut convulsii și s-a confruntat și cu o durere de cap severă.

La început, acesta a crezut că are convulsii pentru că “a băut prea multă cafea”. În cele din urmă, Biggin a decis să meargă la urgențe, acolo unde medicii l-au diagnosticat cu o tumoră cerebrală. În urma convulsiilor pe care le-a avut, deși s-a simți îndepărtat de lume, Biggin nu a rămas “întins pe podea sau ceva de genul ăsta”.

ADVERTISEMENT

“Nu pot explica ce am simțit. Erau aproape ca niște experiențe în afara corpului, privite prin ochii altcuiva. Încă puteam să comunic și să mă coordonez, doar că mă simțeam atât de ciudat.

Se întâmpla la serviciu, când eram la casele de marcat. Am considerat că am băut prea multă cafea, așa că nu m-am gândit prea mult la asta”, a spus bărbatul.

ADVERTISEMENT

În noiembrie 2021, în timp ce era acasă, Biggin a suferit o durere de cap severă, care a durat șapte minute. Fiica sa i-a spus să meargă de urgență la spital. Medicii l-au ținut la spital timp de trei zile pentru a-i face investigațiile necesare, după care i-au dat verdictul.

“Îmi amintesc că era un domn în fața mea în salon și m-a întrebat dacă se poate ruga pentru mine, ceea ce mi s-a părut frumos, dar eram cu siguranță în stare de șoc”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut bărbatul după ce a primit diagnosticul

Înainte de aflarea diagnosticului, soția lui Biggin îl vizitase la spital. După ce aceasta a plecat acasă, un medic i-a dat vestea cruntă bărbatului. Acestea le-a dat vestea și membrilor familiei, care au venit a doua zi la spital. După externare, acesta s-a întors la muncă deoarece voia să ducă o viață cât se poate de normală.

După câteva săptămâni, Biggin s-a întâlnit cu un specialist, care l-a informat că tumora era în stadiul doi. Acesta a continuat să-și păstreze optimismul. “Ne-am trezit de ziua de naștere a Annei și amândoi am plâns, fără să știm cât de grav era și ce urma să pierd. Cred că asta a fost cea mai rea parte”, a continuat el.

Tumora a fost extirpată pe 17 ianuarie 2022. “A fost un amestec de emoții, cred. Eram îngrijorat că va reveni, dar am fost foarte bucuros pentru că au scăpat de 99,9% din tumoră”, a mai povestit el.

După intervenția chirurgicală, Biggin a început să facă radioterapie timp de cinci ori pe săptămână, timp de o lună și jumătate. După aceea, a urmat chimioterapia, până la finalul lui martie 2023.

Bărbatul a mers zilnic pe bicicletă și consideră că această activitate l-a ajutat să fie “și mai puternic” . Ciclismul l-a ajutat să se recupereze după operația de îndepărtare a tumorii.

Acum are de gând să pedaleze prin ținuturile muntoase scoțiene pe 14 mai, precum și de la Morecambe la Scarborough în iunie. Biggin vrea să dovedească faptul că poate duce cursele la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT
Tags: