News

Ce a pățit un român care s-a lăudat pe internet cu peștii proaspeți capturați. Nu și-a imaginat ce urmează

Un român s-a lăudat pe Facebook cu păstrăvii proaspeți capturați și s-a trezit cu niște "oaspeți" la ușă.
22.06.2023 | 07:25
Ce a patit un roman care sa laudat pe internet cu pestii proaspeti capturati Nu sia imaginat ce urmeaza
Un pescar s-a lăudat pe internet și s-a trezit cu o amendă. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Pățania unui român: Un pescar amator din Bacău, care s-a lăudat cu succesul său în pescuit pe rețelele sociale, a atras atenția Gărzii de Mediu și a suferit consecințe neplăcute. Postând imagini cu un număr mare de păstrăvi prinși într-o singură zi, bărbatul a devenit subiectul unei sesizări primite de la un utilizator de pe Facebook.

Consecințe neplăcute pentru un român care s-a lăudat pe Facebook

Un român a fost vizitat de niște oaspeți “neașteptați” după ce s-a lăudat pe rețelele sociale. Comisarii Gărzii de Mediu s-au prezentat la ușa pescarului, iar verificările lor au scos la iveală fapte îngrijorătoare. Pasionatul de pescuit nu numai că depășise limita admisă de zece păstrăvi pe zi, conform legii, dar nici nu deținea un permis de pescuit valabil.

ADVERTISEMENT

Potrivit reglementărilor în vigoare, pescuitul recreativ este permis doar cu un permis valid și în conformitate cu limitele maxime admise, dimensiunea minimă a peștilor și sezoanele de pescuit stabilite de autorități.

În acest context, pescarul din Moldova a fost amendat cu suma de 600 de lei și i s-a interzis practicarea pescuitului sportiv sau recreativ pentru orice specie de pești și alte viețuitoare acvatice până la obținerea unui permis de pescuit valabil și respectarea tuturor reglementărilor în vigoare.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Gărzii de Mediu au subliniat importanța respectării OG nr. 23 din 5 martie 2008, actul normativ care reglementează pescuitul și acvacultura. Aceasta este esențială pentru protejarea mediului înconjurător și a ecosistemelor acvatice. Garda de Mediu a subliniat că astfel de acțiuni ilegale pot avea consecințe grave asupra resurselor naturale și că este responsabilitatea noastră să ne angajăm într-un pescuit sustenabil și respectuos cu mediul.

O nouă escrocherie face ravagii în Sibiu

Alertă în comunitatea pescarilor din județul Sibiu. Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu (AJVPS) trage un semnal de alarmă în legătură cu o serie de incidente înșelătoare care au avut loc recent. Mai mulți indivizi necunoscuți, care pretind că sunt angajați ai asociației, au solicitat date personale ale pescarilor și au impus amenzi nejustificate.

ADVERTISEMENT

Aceste incidente au generat îngrijorare în rândul pescarilor din Sibiu, iar AJVPS Sibiu atrage atenția asupra acestui pericol. Asociația îndeamnă pescarii să fie extrem de prudenți și să nu cadă în plasa acestor impostori. În cazul în care pescarii sunt abordați de persoane care se pretind a fi angajați ai AJVPS și solicită documente sau impun amenzi, li se recomandă să contacteze imediat sediul asociației pentru a confirma autenticitatea persoanelor în cauză.

Directorul AJVPS Sibiu, Romeo Stoicescu, avertizează că acești indivizi acționează în mod fraudulos, prezentându-se ca reprezentanți ai asociației și susținând că fac parte din anturajul fostei conduceri. Cu toate că președintele și fostul director ai asociației au decedat, acești impostori continuă să pretindă că sunt succesorii acestora și să-și desfășoare activitatea ilegală.

ADVERTISEMENT

În fața acestei situații, AJVPS Sibiu colaborează cu autoritățile pentru a identifica și sancționa pe cei responsabili de aceste tentative de înșelăciune. Pescarii sunt îndemnați să rămână vigilenți și să nu furnizeze informații personale sau să plătească amenzi către persoane dubioase pretinzând a fi reprezentanți ai AJVPS.

ADVERTISEMENT