News

Ce a pățit un român în timp ce se afla în vacanță în Grecia. Oferă 1.000 de euro recompensă pentru cine îl ajută să-și rezolve problema

Un român care a fost jefuit în Grecia oferă recompensă pentru prinderea hoțului. Bărbatul a rămas fără acte.
23.06.2023 | 08:37
Ce a patit un roman in timp ce se afla in vacanta in Grecia Ofera 1000 de euro recompensa pentru cine il ajuta sasi rezolve problema
Un român, jefuit de un conațional, în Grecia. Foto: Colaj Fanatik/Hepta, Facebook.
ADVERTISEMENT

Un turist român a fost jefuit în timpul vacanței sale în Grecia, într-o piață din Sithonia, și este hotărât să ofere o recompensă generoasă pentru a-l prinde pe făptaș. Hoțul a reușit să fugă cu portofelul turistului, în care erau mai multe carduri și acte importante, precum și suma de 1000 de euro.

Disperarea unui român aflat în Grecia

Disperat să recupereze bunurile și să afle identitatea hoțului, românul oferă 1.000 de euro ca recompensă pentru orice informație care poate ajuta la prinderea acestuia. După ce a depus plângere la poliția locală din Grecia, turistul român a decis să înceapă propria anchetă. El a solicitat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă și le-a distribuit pe diferite grupuri, în speranța că cineva îl va putea identifica pe presupusul hoț.

ADVERTISEMENT

Din păcate, atât el, cât și autoritățile locale nu l-au reușit încă prindă pe infractor. Sursele spun că bărbatul suspectat ar fi originar din județul Dolj și că acesta nu ar fi la prima sa infracțiune de acest gen.

În încercarea de a-și recupera documentele și de a reveni în România, turistul român jefuit are în plan să contacteze Consulatul României din Salonic. Aceasta ar urma să-i ofere suportul necesar pentru obținerea unor noi documente care să îi permită întoarcerea în țară.

ADVERTISEMENT

Cum să ne protejăm de hoți

Pentru a reduce riscul de a fi jefuit în timpul vacanței, iată câteva sfaturi utile: Fii atent la mediul înconjurător: Fiți vigilenți în zonele aglomerate, cum ar fi piețele, gările, stațiile de autobuz și alte locuri turistice. Fiți atenți la persoanele care par să fie prea apropiate sau care manifestă un comportament suspect.

Păstrează-ți bunurile în siguranță: Poartă asupra ta doar strictul necesar în materie de bani, carduri și documente. Evită să-ți expui obiectele de valoare, cum ar fi bijuteriile scumpe sau dispozitivele electronice costisitoare, în mod evident în locuri publice.

ADVERTISEMENT

Folosește genți sau rucsacuri sigure: Optează pentru genți sau rucsacuri care au fermoare sau buzunare interioare și asigură-te că sunt închise corect în permanență. Alege opțiuni cu compartimente ascunse sau cu un design care să îngreuneze accesul pentru hoți.

Evită locurile izolate și întunecate: În special noaptea, încearcă să te deplasezi în zonele bine iluminate și frecventate. Evită străzi și locuri pustii care ar putea fi favorabile pentru jefuitori.

ADVERTISEMENT

Hoții nu au vacanță

Fii atent la tehnici de distracție: Hoții pot utiliza tehnici de distracție pentru a-ți distra atenția și a-ți fura bunurile. Aceste tehnici pot implica apeluri urgente, povești triste sau acțiuni care să te facă să fii preocupat sau confuz. Fii conștient de cei din jur și nu lăsa pe nimeni să-ți acapareze atenția în mod nejustificat.

Folosește seifurile de hotel: Atunci când ești cazat la hotel, folosește seiful pus la dispoziție pentru a depozita obiectele de valoare, banii și documentele importante. Informează-te despre destinație: Înainte de a călători într-o destinație nouă, informează-te despre zonele mai periculoase sau obișnuite pentru infracțiuni. Înțelegerea contextului și a riscurilor locale poate ajuta la luarea unor decizii mai înțelepte în timpul vacanței.

Păstrează-ți documentele în siguranță: Poartă o copie a documentelor tale și păstrează-le separate de documentele originale. În caz de pierdere sau furt, aceasta te va ajuta să le înlocuiești mai ușor.

Închiriază un seif pentru obiecte de valoare: Dacă ai obiecte de valoare pe care nu le poți păstra asupra ta, închiriază un seif la hotel sau într-un alt loc sigur pentru a le depozita în timpul șederii tale.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Cine sunt fostele iubiri ale Simonei Halep. Printre ele se numără și fiul...
Cine sunt fostele iubiri ale Simonei Halep. Printre ele se numără și fiul lui Teia Sponte
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze