Life

Ce a putut să facă o tânără în fața lagărului de la Auschwitz. Gestul său a înfuriat o lume întreagă

Ce gest a făcut o tânără în fața lagărului de la Auschwitz. Gestul ei a înfuriat pe toată lumea. Cum s-a fotografiat aceasta.
17.04.2023 | 20:45
Ce a putut sa faca o tanara in fata lagarului de la Auschwitz Gestul sau a infuriat o lume intreaga
Ce a putut să facă o tânără în fața lagărului de la Auschwitz. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O tânără a făcut un gest controversat în fața lagărului de la Auschwitz. Aceasta s-a fotografiat într-un fel total nepotrivit, iar imaginea a ajuns pe rețelele sociale și i-a enervat pe oameni.

Gestul revoltător făcut de o tânără în fața lagărului de la Auschwitz

Un turist a fost criticat de către reprezentanții Auschwitz pentru faptul că i-a făcut unei tinere o fotografie în care aceasta stă fericită și fără griji pe șinele de tren care duc spre lagărul de exterminare nazist.

ADVERTISEMENT

În fotografie, tânăra zâmbește și pozează lasciv pe “calea morții” pentru mulți care au ajuns în acest lagăr în timpul războiului, potrivit The Times of Israel. Reprezentanții memorialului i-au îndemnat pe turiști să respecte memoria celor peste un milion de oameni uciși în lagăr.

“Imaginile pot avea o valoare emoțională și de documentare imensă pentru vizitatori. Imaginile ne ajută să ne amintim. Când vin la muzeul Auschwitz, vizitatorii trebuie să țină cont de faptul că intră în locul autentic al fostului lagăr unde au fost uciși peste 1 milion de oameni.

ADVERTISEMENT

Nu întinați memoria lor”, au transmis aceștia chiar înaintea Zilei Naționale a Holocaustului din Israel, după ce un utilizator a postat imaginea pe Twitter, conform sursei menționate.

Tânără lagăr Auschwitz
Fotografia tinerei a stârnit furia oamenilor. Sursa foto: Twitter

Auschwitz, locul în care peste 1 milion de persoane au fost ucise

Auschwitz este numele german al orașului din apropiere, Oświęcim. Localitatea este situată la aproximativ 60 de kilometri vest de Cracovia, în sudul Poloniei. În acest lagăr se estimează că mai bine de 1,1 milioane de persoane au fost ucise în cel de-Al doilea Război Mondial. Peste 90% dintre acestea au fost evrei.

ADVERTISEMENT

În Israel și în comunitățile evreiești din alte țări, Ziua Holocaustului și a Eroismului este o zi de doliu. În această zi sunt comemorate cele peste 6 milioane de victime ale Holocaustului.

Unul dintre motivele pentru care a fost aleasă localitatea Auschwitz îl constituie faptul că aceasta era un nod de cale ferată foarte dezvoltat, cu 44 de linii paralele. Astfel, acest lucru facilita transportul unui număr atât de mare de evrei, dar și al altor naționalități din Europa.

ADVERTISEMENT

După invadarea Poloniei, armata germană a preluat, sub conducerea ei, cazărmile orașului Oswiecim. Acestea au fost transformate în cel mai mare complex de lagăre din perioada nazistă.

ADVERTISEMENT