Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce a spus Gică Hagi după ce prietenul și rivalul Dan Petrescu a anunțat că părăsește România. Video Exclusiv

Gică Hagi a avut o reacție elegantă vizavi de criza de nervi a lui Dan Petrescu după scandalul cu arbitrajul. Cum a comentat „Regele”.
09.05.2023 | 15:32
Ce a spus Gica Hagi dupa ce prietenul si rivalul Dan Petrescu a anuntat ca paraseste Romania Video Exclusiv
Gică Hagi a avut o reacție elegantă după criza de nervi a lui Dan Petrescu. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a cedat nervos după arbitrajul din derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova, scor 1-1 în etapa cu numărul 7 din play-off-ul SuperLigii. Cristi Balaj a anunțat la FANATIK SUPERLIGAantrenorul ardelenilor plănuiește să plece din România. Gică Hagi a avut o reacție nobilă la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, referitor la declarațiile fostului coleg din „Generația de Aur”.

Gică Hagi, reacție elegantă la criza de nervi a lui Dan Petrescu: „Are tot respectul meu”

Gică Hagi l-a descris pe Dan Petrescu drept un mare campion care a demonstrat ce poate atât ca jucător, cât și în calitate de antrenor. După ce l-a lăudat, managerul Farului a mărturisit că „Bursucul” este cel mai în măsură să comenteze o posibilă plecare din România.

ADVERTISEMENT

„Sunt declarații pe care oricare dintre noi putem să le facem într-un moment sau altul. Dan e un campion, un fost coleg din generația care în sânge și în mentalitate are să fie cel mai bun. A demonstrat-o atât a jucător cât și ca antrenor. Vorbim de un antrenor mare, un jucător care a făcut multe pentru România are tot respectul meu. 

Nu știu, întrebați-l pe el. Eu nu pot să mă duc și nici nu-mi place să mă duc în lucruri personale. Când vorbim de lucruri personale trebuie să întrebăm persoana. Cel mai bine persoana trebuie să spună. Fiecare cu gândurile lui și cu momentele lui”, a declarat Gică Hagi, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, discurs afectiv la adresa lui Dan Petrescu: „Suntem frați”

Gică Hagi este de părere că în ciuda situației din clasament, CFR Cluj păstrează șanse la cucerirea titlului. Ardelenii se află la șapte puncte de liderul Farul cu trei etape rămase din competiție. Contrar faptului că se întâlnesc rar, Gică Hagi a mărturisit că Dan Petrescu îi este ca un frate.

„El este încă. CFR Cluj poate să câștige trei meciuri. Toate echipele au meciuri tari, poți să pierzi. În play-off așa sunt. Deci nu știi, vom vedea în momentul de față. Nu putem să vorbim atât de superficial. Nu-i nicio problemă. Noi suntem frați, care nu ne întâlnim, chiar dacă suntem departe, dar noi rămânem frați.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Toți colegii din generație suntem și vom rămâne așa chiar dacă fiecare e liber și fiecare poate să zică oricând o părere, mai ales ei pentru că au personalitate toți. Pe noi dacă ne leagă ceva e că am creat istorie.

Nu ne leagă altceva decât că am creat istorie, nu uitați! Care e grea. Mai ales în România că se vorbește mult de presiune. Presiunea înseamnă performanțe, rezultate foarte mari”, a mai spus Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi explică frustrarea lui Dan Petrescu: „Așa am fost construiți”

Dan Petrescu este recunoscut pentru discursurile-manifeste atât la adresa arbitrajului, cât și la adresa propriilor jucători. Gică Hagi este convins că aceste reacții ale „Bursucului” vin ca urmare a mentalității din perioada „Generației de Aur”, cea de învingător.

„Regele” este de părere că performanța înregistrată în urmă cu 30-40 de ani i-a transformat pe foștii jucători și antrenori în persoane foarte competitive. „Nouă ne plac, așa suntem construiți, ne place și încercăm să facem cât putem, atunci când nu mai sunt jucători facem cât putem.

Așa am fost construiți. Când se ajunge la nivelul acela de performanță internațională, nu interne, nu europene, de nivel mondial, global, de a fi competitivi, acele lucruri înseamnă că ai ajuns la o mentalitate de campion. Numai un campion mare are această mentalitate. Vrea să câștige, joacă în fiecare zi. Se culcă, se scoală cu gândul de a fi cel mai bun. 

Toți jucătorii generației și noi, și după noi, și imediat. Tot ce a crescut în jurul nostru și ce a fost în jurul nostru în acei 20 de ani cred eu că s-a absorbit. Au fost jucători foarte buni pentru că au crescut cu o mentalitate foarte bună aceea de a-i plăcea să câștige.

E simplu. Strategia e una singură. Să încerci să devii cel mai bun. Eu nu văd alta. Chiar dacă în viață odată pierzi, odată câștigi, odată nu-ți iese, mai ratezi, odată dai gol. Întotdeuna trebuie să vezi lucrurile, să îți dorești foarte mult, să vrei să ajungi cel mai bun pentru că trebuie să fii motivat. Trebuie să ai ambiție și asta provine de la ce îți propui.

„România are în spate tot ce-i trebuie pentru a redeveni bună”

„Personal și liderul care conduce un grup trebuie să știe să fixeze obiectivele foarte mari și foarte importante și să le plănuiască. În afara terenului calitatea numărul 1 a managerilor este să știe să creeze acele obiective și să ajungă la ele, cum ajunge la ele. Pentru asta trebuie să știe să gestioneze și să creeze un lot de jucători cu care poți să câștigi. 

Odată este unul, odată este celălalt. România are în spate tot ce-i trebuie pentru a redeveni foarte bună. Jucători pe care trebuie să-i găsești și care sunt competitivi este greutatea cea mai mare. Aici e greutatea cea mai mare. În rest eu zic că în partea cealaltă de antrenori sau manageri, România are oameni, antrenori și manageri foarte buni care pot face lucruri foarte mari.

Selecția, trebuie să ai grijă, să fii inspirat pentru a crea tot timpul un lot foarte bun de jucători care să își atingă obiectivele foarte mari. Acelea de a încerca să devină cei mai buni. Performanța se face cu o simplă mentalitate”, au fost cuvintele lui Gică Hagi.

„Încercăm să ajutăm fiecare și să aducem ceva pentru România”

„Generația foarte bună începe din anii 70′ cu nea Mircea. Generația din Mexic care a fost exemplu pentru noi. Am crescut cu ei ca idoli. Am venit noi, ne-au crescut pe noi. Au venit după anii 90′ generația cealaltă după 10 ani, care iarăși e foarte competitivă după noi. Au ajuns la nivel foarte mare cu jucători și antrenori foarte buni.

Sunt 30 de ani în care avem oameni cu experiență foarte mare care au cucerit trofee, s-au dus în Europa, au făcut carieră. Suntem noi pe drum, cei mai de mijloc, și generația mai tânără ca noi care sunt foarte competitivi. Vor veni și ceilalți ușor, ușor.

E o competiție între noi, asta e un lucru foarte bun și arată foarte bine. E bine că mulți dintre noi am venit acasă. Antrenăm, încercăm să ajutăm fiecare și să aducem ceva pentru fotbalul românesc”, a încheiat Gică Hagi discursul.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT