Sport

Ce au în comun România și Germania! Capitolul pe care Mirel Rădoi l-a îmbunătățit după startul zbuciumat de campanie

Germania și România se vor întâlni vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, iar cele două formații au un lucru comun.
07.10.2021 | 21:14
Ce au in comun Romania si Germania Capitolul pe care Mirel Radoi la imbunatatit dupa startul zbuciumat de campanie
ADVERTISEMENT

Germania pornește ca mare favorită, mai ales că va juca pe teren propriu, iar o victorie împotriva României, pot duce selecționata lui Hansi Flick mai aproape de scopul final, adică locul 1 în grupă, ceea ce înseamnă o calificare directă la Campionatul Mondial din Qatar.

De cealaltă parte, România se află pe locul 3 în grupa J, cu 10 puncte, la un punct distanță de Armenia, naționala aflată pe locul doi în grupă.

ADVERTISEMENT

Ce au în comun România și Germania înaintea meciului direct

Deși la prima vedere, naționala României și cea a Germaniei nu se aseamănă prea mult, cele două formații au totuși un lucru în comun, mai exact au un capitol similar, ceea poate reprezenta o obișnuiță pentru „Die Mannschaft”, însă pentru noi este o mare gură de aer, mai ales după startul zbuciumat de campanie sub comanda lui Mirel Rădoi.

Atât România, cât și Germania nu au primit gol în ultimele trei partide din grupă. De altfel, sunt primele trei meciuri pentru „tricolori” în care naționala nu primește gol sub comanda lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Hansi Flick și-a început furtunos mandatul de selecționer al Germaniei, având în primele trei meciuri un golaveraj de 12-0. Totuși, mai putem găsi un numitor comun între meciurile României și cele ale Germaniei, mai precis ambele națiuni au câștigat în fața Liechtensteinului cu același scor, adică 2-0.

Cum arată ultimele trei meciuri ale României:

  • Macedonia de Nord – România 0-0
  • România – Liechtenstein 2-0
  • Islanda – România 0-2

Cum arată ultimele trei meciuri ale Germaniei:

  • Islanda – Germania 0-4
  • Germania – Armenia 6-0
  • Liechtenstein – Germania 0-2

„Ne dorim să marcăm un gol mai mult decât adversarul!”

Mirel Rădoi a anunțat din nou care este deviza sa pentru naționala României și a spus că indiferent de adversar, „tricolorii” trebuie să înscrie minim un gol mai mult decât adversarii:

ADVERTISEMENT

„Am făcut o analiză reuşită a meciului cu Macedonia, dar doar teoretic. Vom vedea la antrenamente dacă au înţeles cum să remediem acele probleme.

Şi mai evident va fi în partida cu Germania. Este o motivaţie în plus pentru jucătorii noştri să îşi măsoare forţele cu adversari care evoluează la echipe foarte puternice ale lumii”.

ADVERTISEMENT

„Adversarul este mult mai puternic şi mult mai valoros decât noi. Sperăm să stăm cât mai sus cu apărarea. Dar în acelaşi timp e clar că atunci când stai sus cu apărarea apar zone libere şi adversarul îşi va crea ocazii.

În momentul de faţă noi ne dorim să marcăm un gol mai mult decât adversarul, nu neapărat să terminăm la egalitate, 0-0, fiecare meci”, a mai spus Mirel Rădoi înainte de plecarea în Germania.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,58 este cota pentru „1 solist și marchează ambele echipe” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: