News

Ce au spus Joe Biden și Donald Trump după ce au aflat că Regele Charles are cancer: “Sunt îngrijorat”

Mai mulți lideri politici internaționali, printre care Joe Biden sau Donald Trump, au reacționat la știrea că Regele Charles are cancer.
06.02.2024 | 07:24
Ce au spus Joe Biden si Donald Trump dupa ce au aflat ca Regele Charles are cancer Sunt ingrijorat
Reacții de la Joe Biden și Donald Trump după anunțul că Regele Charles al III-lea are cancer. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Actualul și fostul președinte al Statelor Unite, Joe Biden și Donald Trump, au reacționat după aflarea informației că Regele Charles al III-lea are cancer. Ce au spus aceștia.

Reacții de la Joe Biden și Donald Trump după anunțul că Regele Charles al III-lea are cancer

Liderul de la Casa Albă a declarat luni că este ”îngrijorat” de starea Regelui Charles al III-lea. Biden a precizat că îl va contacta telefonic. A afirmat acest lucru într-o scurtă declarație de presă, relatează The Independent.

ADVERTISEMENT

În timp ce discuta cu reporterii din Las Vegas, Nevada, luni, la un eveniment sindical, Joe Biden a spus: ”Sunt îngrijorat pentru el (n.r. Regele Charles). Tocmai am auzit diagnosticul. Dar voi vorbi cu el în curând”.

Imediat, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a reacţionat și el. Acesta a spus că este o ”veste incredibil de tristă” şi a adăugat: ”Îmi pare foarte rău pentru rege şi familia sa”.

ADVERTISEMENT

Regele Charles (75 de ani) l-a întâlnit ultima dată pe Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, la Castelul Windsor în iulie, pentru prima dată de la încoronare. Cei doi au discutat despre eforturile lor de a lupta cu schimbările climatice.

Rivalul republican al lui Biden, Donald Trump, a reacționat și el. Fostul președinte, care a avut o relație bună cu Regele în timpul administrației sale, a spus: ”Regele Charles are cancer. Este un om minunat. L-am cunoscut bine în timpul președinției mele și ne rugăm cu toții să aibă o recuperare rapidă și deplină”.

ADVERTISEMENT

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a urat însănătoșire grabnică Regelui Charles

De la Paris, Emmanuel Macron i-a trimis gânduri bune Regelui Charles al III-lea, urându-i în engleză ”însănătoşire grabnică”, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter).

Gândurile noastre se îndreaptă către poporul britanic”, a spus şeful statului francez. Cancerul regelui Carol al III-lea a fost descoperit în timpul unei operații recente la prostată.

ADVERTISEMENT

Nu este clar ce tip de cancer are Regele. Oficialii de la Palatul Buckingham au spus că nu este cancer de prostată, deși au fost ridicate îngrijorări când monarhul a fost supus unei proceduri de spital pentru un adenom de prostată.

ADVERTISEMENT