Fotbal intern

Ce avantaj „vede” Belodedici pentru naționala României în amânarea EURO și a barajului cu Islanda. EXCLUSIV

17.03.2020 | 17:26
Ce avantaj vede Belodedici pentru nationala Romaniei in amanarea EURO si a barajului cu Islanda EXCLUSIV
Miodrag Belodedici singurul fotbalist român cu două Cupe ale Campionilor Europeni câştigate
ADVERTISEMENT

UEFA a decis: EURO 2020 se „transformă” în EURO 2021 și se va desfășura în vara anului viitor. Meciurile de baraj pentru calificarea la EURO, programate în martie, se vor juca în iunie, inclusiv, evident, Islanda – România.

Miodrag Belodedici crede că amânarea EURO și a barajului cu Islanda aduc naționalei României un mare avantaj

Miodrag Belodedici, mare adept al mișcării în aer liber, era… acasă când a fost contactat de FANATIK. Și a răspuns cu umor „din prima” întrebat ce crede despre amânările amintite mai sus: „Bună ziua, domnilor fanatici, ziceți repede că n-am voie să vorbesc mult, Covidul pândește, să ne protejăm! Că am fugi de el, dar n-avem voie să ieșim din casă!”.

ADVERTISEMENT

Reprogramarea „europeanului” este, în opinia lui „Belo”, nu numai bine-venită, dar și obligatorie. Pentru că în niciun caz turneul final nu se putea desfășura anul acesta.

„Nu e bine… e foarte bine ce-a hotărât UEFA! Nu pot avea altă opinie pentru că, în primul rând, nu pot ști, și nimeni nu poate ști, ce va fi peste o lună, două, trei. Dar bine nu poate fi”

„Pandemia asta nu știm ce forme va lua în viitorul apropiat și de aceea este bine că s-a amânat EURO cu un an. Anul acesta toate campionatele sunt compromise de amânări care nu știm acum cât vor dura. Jucătorii vor fi nepregătiți, nu cred că ar fi venit la naționale așa de timpuriu după pandemia asta, așa că anul acesta este de acum compromis pentru sport”

„Vremea frumoasă, gazonul «ață» ne avantajează cu Islanda, România fiind echipa mai tehnică”

Revenind la echipa noastră națională, Belodedici crede că este foarte nimerită amânarea măcar dintr-un punct de vedere, dacă nu din mai multe. Legat de vreme și gazon.

ADVERTISEMENT

 „Nu știu din punctul de vedere al jucătorilor pentru că nu știu dacă se vor relua până atunci campionatele, dacă vor avea jocuri în picioare, cât vor fi de aglomerați cu meciuri la câteva zile, ceea ce înseamnă oboseală fizică…”

„Dar sigur este foarte bună amânarea asta pentru că sunt șanse mari să fie vremea frumoasă, caldă, cu soare, incomparabil cu ce este acum în Islanda și gazonul să nu fie înghețat, umed, că și așa, sintetic cum e, e alunecos, să fie «ață», așa că în iunie vor fi sigur condiții mai bune de joc, ceea ce ne avantajează fiind echipa mai tehnică”

În încheiere, Miodrag Belodedici a ținut să accentueze importanța măsurilor de prevenire a infectării cu Covid-19 și a făcut un apel la judecata fiecăruia dintre noi pentru a trece cât mai bine și, de ce nu?, cât mai repede peste perioada infernală în care suntem.

„Nu vă urez decât sănătate și să scrieți să înțeleagă lumea că este o problemă a fiecăruia să judece ce este mai bine pentru el și pentru ceilalți. Adică să stea acasă și să evite cât se poate orice contact cu alți oameni”

  • 56 de ani va împlini Miodrag Belodedici pe 20 mai
  • 55 de meciuri a jucat Miodrag Belodedici pentru echipa națională a României, în care a înscris 5 goluri
  • 235 de meciuri a jucat Miodrag Belodedici pentru Steaua, în care a marcat 21 de goluri
ADVERTISEMENT