Life

Ce avere are Alexandru Arșinel: Patru terenuri, mai multe imobile și conturi bancare în lei și valută

Marele actor Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, are o avere impresionantă, după o carieră de mai bine de 60 de ani.
23.09.2022 | 11:17
Ce avere are Alexandru Arsinel Patru terenuri mai multe imobile si conturi bancare in lei si valuta
Alexandru Arșinel, averea pe care o lasă copiilor după 60 de ani de carieră. Sursa foto: montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel, marele actor de comedie, este una dintre puținele personalități ale României care au participat în mod activ la dezvoltarea teatrului de revistă, dar și la îmbunătățirea programelor de umor televizate.

Alexandru Arșinel, avere impresionantă după 60 de ani de carieră

Alexandru Arșinel, recunoscut pentru colaborarea inegalabilă cu Stela Popescu, are o carieră de peste 60 de ani. Parte din acest timp a fost și director al Teatrului de revistă ”Constantin Tănase” din București.

ADVERTISEMENT

A muncit toată viața pentru a agonisi și a sigura un trai decent, atât lui și soției, Marilena Arșinel, dar mai ales celor doi băieți, Bogdan și Cristian.

Conform declarației de avere depusă în 2021, actorul Alexandru Arșinel are mai multe bunuri imobiliare, terenuri și conturi bancare.

ADVERTISEMENT

Ce bunuri imobiliare are Alexandru Arșinel

În acte, Alexandru Arșinel apare ca proprietar a 4 terenuri. Terenuri care însumează peste 18.000 mii de metri pătrați sunt dobândite prin moștenire sau prin acte de vânzare-cumpărare. Două dintre ele – în Dolhasca, unul – în Sinaia și ultimul, în Samulcaș-Crevedia, unde este unic proprietar.

De asemenea, actorul Alexandru Arșinel mai deține și 4 imobile, reprezentând o casă la Dolhasca de 80 de metri pătrați, pe care o împarte cu alte 2 persoane, o altă construcție la Samulcaș-Crevedia, care îi aparține în totalitate. La munte, mai exact în Sinaia, mai apare în acte cu o cabană construită din lemn, de 140 de metri pătrați, unde are cotă de 100%. Să nu uităm și de imobilul din București, de 225 de metri pătrați, pe care l-a dobândit prin cumpărare în anul 1996.

ADVERTISEMENT
Alexandru Arșinel, bunuri imobiliare pe care le deține
Declarația de vere a lui Alexandru Arșinel. Ce bunuri imobiliare deține. Sursa foto: FANATIK

Câți bani are în conturi Alexandru Arșinel

Nici la capitolul economii Alexandru Arșinel nu stă rău. Marele actor a deschis, de-a lungul timpului, mai multe conturi bancare, atât în lei, cât și în valută.

Astfel, conform declarației de avere, are la B.C.R două conturi în lei, unul cu 174.566 ron, altul cu 32. 872.

ADVERTISEMENT

Din 2009 până în 2016, la I.N.G., are deschise mai multe conturi: trei în euro, unul în dolari și trei în ron. Cele în euro însumează peste 33.000 de euro, cele în ron  – 268.294 lei, iar cel în dolari – 1538 $. De asemenea, la ING mai are un card, în valoare de 80.747 lei.

Și la BRD are deschise trei conturi, în care se află o sumă frumușică de peste 484.000 lei.

 

Alexandru Arșinel, declarație de avere
Marele actor, Alexandru Arșinel, conturi în lei și în valută la 3 bănci. Sursa foto: FANATIK

Alexandru Arșinel, colecționar de timbre scumpe

Partenerul de scenă al Stelei Popescu este și un mare iubitor și colecționar de timbre românești, pe care le-a achiziționat în peste 50 de ani. Conform declarației de avere, acestea se ridică la suma totală de 5.000 de euro

Comediantul este și proprietarul unui autoturism, marca Toyota, fabricat în 2005, pe care Alexandru Arșinel l-a achiziționat la mâna a doua.

De asemenea, în toți anii de viață, Alexandru Arșinel și-a ajutat copiii, pe unul dintre ei chiar împrumutându-l cu 100.000 de euro.

Veniturile anuale ale lui Alexandru Arșinel. Ce pensie are actorul

Ca director adjunct al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, Arșinel a încasat 79.366 de lei. Drepturile din proprietate intelectuală i-au adus comediantului 30.120 de lei, conform celei mai recente declarații de avere pe care a depus-o.
De menționat este și pensia de revoluționar acordată prin legea 341/2004, care pe an îi mai aducea actorului încă 33.720 lei, la care se mai adăuga suma de 73.512, din pensia de drept. Să nu omitem și indemnizația de merit de la Ministerul Culturii, de 74.772 lei, anual, venit la care s-a mai adăugat și 10.800 lei din pensia de handicap de gradul 2.

Care este starea lui Alexandru Arșinel în aceste momente

Așa cum FANATIK scria aici, starea maestrului Alexandru Arșinel s-a înrăutățit și, în aceste momente, este intubat și ventilat la ATI.

Din data de 15 septembrie 2022, Alexandru Arșinel este într-o stare de degradare constantă a stării de sănătate. Comediantul, internat la Spitalul Universitar din București din cauza unor escare, primește îngrijiri la Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT