Sport

Ce avere avea Diego Maradona! Pe ce și-a cheltuit-o și câte milioane i-a luat fiscul italian

25.11.2020 | 19:22
Ce avere avea Diego Maradona Pe ce sia cheltuito si cate milioane ia luat fiscul italian
ADVERTISEMENT

Cu 60 de milioane de euro a rămas fostul fotbalist argentinian după ce a trebuit să achite fiscului italian 39 de milioane de euro.  

Diego Armando Maradona a fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile, însă nu și la capitolul avere. Dacă ar fi evoluat acum, probabil că argentinianul ar fi avut sute de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Dar, Maradona a evoluat între 1976 și 1997, perioadă în care sumele de transfer și salariile jucătorilor erau cu mult sub cele din zilele noastre.

Ce i-a afectat averea lui Maradona

În 1984, Barca a dorit să scape de argentinian din cauza problemelor și l-a cedat la Napoli în schimbul sumei de 6,9 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Averea argentinianului putea să fie una imensă. La fel ca marele său rival la titlul de cel mai bun fotbalist din istorie, brazilianul Pele, argentinianul nu a reușit să se îmbogățească din acest sport. Banii au ajuns la Maradona, din ulterioare contracte publicitare sau din unele afaceri în care argentinianul a investit din banii câștigați. Pele a reușit să facă bani destul de ușor pentru că era văzut drept o persoană echilibrată, fără excese, dar Maradona nu era așa.

Maradona a pierdut destul de mulți bani din cauza imaginii distruse de consumul de cocaină, dar și a celor două suspendări luate pentru că s-a dopat în 1991 și 1994, chiar în timpul Cupei Mondiale din SUA. Toate aceste erori au avut repercursiuni și pe plan financiar. Maradona a pierdut bani buni pe tratamentele pe care le-a făcut pentru a scăpa de dependența de droguri.

ADVERTISEMENT

Maradona și-a pierdut aproape toți banii din cauza fiscului italian

În urmă cu trei ani, averea argentinianului era cotată de cei de la The Richest.com la doar 100.000 de dolari. Maradona a ajuns în această situație pentru că a trebuit să-i plătească fiscului din Italia 39 de milioane de euro de pe urma impozitelor neplătite de fostul fotbalist pe veniturile salariale și primele de joc pe timpul petrecut la Napoli (1984-1991).

În această sumă au fost incluse și sume mari ce rezultă din totalitatea penalităților calculate la neplătirea impozitelor din 1991 până în 2018. Cel mai mare fotbalist din toate timpurile a rămas cu numai 60 de milioane de dolari după ce a trebuit să le achite pe cele 39.

ADVERTISEMENT

Maradona a mai câștigat alte 58 de milioane de euro de pe urma contractelor publicitare cu jocul video PES, cu cei de la Coca-Cola, cu firma de ceasuri Hublot, cu compania de cosmetice CoverGirl, linia de îmbrăcăminte pentru adolescenți Maradona Seduction și parfumul lansat pe piață, Apa lui Maradona. Diego Aramando Maradona a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator.

 

 

ADVERTISEMENT