Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce buget vrea Mihai Rotaru la Universitatea Craiova pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor: “Până atunci va fi cazinou!”. Video exclusiv

Mihai Rotaru susţine că Universitatea Craiova ar putea prind grupele Champions League doar cu un buget de 25 de milioane de euro, dublu faţă de cel actual.
10.05.2023 | 12:45
Ce buget vrea Mihai Rotaru la Universitatea Craiova pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor Pana atunci va fi cazinou Video exclusiv
Ce buget vrea Mihai Rotaru la Universitatea Craiova pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor Până atunci va fi cazinou!. Video exclusiv
ADVERTISEMENT

România nu a mai avut o echipă prezentă în grupele Ligii Campionilor de un deceniu când FCSB elimina Legia Varşovia după 1-1 la Bucureşti şi 2-2 în deplasare. Iar această secetă are toate şansele să se prelungească.

Ce buget vrea Mihai Rotaru la Universitatea Craiova pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor

Mihai Rotaru, patronul Universităţii Craiova, a declarat la FANATIK SUPERLIGA că o echipă românească va prinde din nou grupele Champions League doar când va putea asigura un buget de 25 de milioane de euro pentru cel puţin trei sezoane:

ADVERTISEMENT

“Speranţa nu moare niciodată, de asta este fotbalul frumos. Nu vreau să aflu ce va fi (n.r. dacă va rata U Craiova prezenţa în cupele europene), dar este important să câştigăm cu Farul pentru că după aia vor juca împotrivă toate cele trei echipe: Farul, FCSB, CFR Cluj.

În Champions League vom avea o echipă când vom putea construi un buget de 25 de milioane de euro pentru cel puţin trei ani, până atunci va fi cazinou. Este foarte simplu, noi avem 12 milioane de euro buget, fără să luăm în considerare transferurile de jucători.

ADVERTISEMENT

“Când vom avea 25 de milioane de euro buget. Până atunci, e greu”

Salariu mediu este de 12.000 de euro la noi. Sunt şi mai mici şi mai mari. Când aducem cinci-şase jucători cărora să le putem da un salariu de 1 milion de euro pe an, dar care să facă diferenţa, sau să cumpărăm un jucător de 3-4 milioane de euro, vârf de generaţie… atunci vom merge în Europa.

Adică atunci când vom avea 25 de milioane de euro buget. Până atunci, e greu. Ungaria a intrat în Champions League când Ferencvaros a avut un buget de 28 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

“De ce a intrat Serbia cu Steaua Roşie Belgrad? Pentru că ei îşi permit să plătească pe un jucător 5 milioane de euro”

Am vorbit cu Rebrov la vremea respectivă. De ce a intrat Serbia cu Steaua Roşie Belgrad? Pentru că ei îşi permit să plătească pe un jucător 5 milioane de euro şi îşi permit salarii de 800.000 – 1.000.000. Aici intră şi echipe ca Hajduk Split sau Dinamo Zagreb.

Când vom avea buget de 25 de milioane de euro, poate nu din primul an, că e vorba de noroc sau ghinion, dar al doilea sau în al treilea an putem vorbi despre calificarea în Liga Campinilor”, a spus Mihai Rotaru la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT