Life

De ce e bine să speli manual hainele cu șampon în loc de detergent. Trucul pe care îl știu doar gospodinele cu experiență

Care este motivul pentru care poți spăla manual rufele cu șampon dacă nu ai dero. Pontul cunoscut numai de puține femei.
05.12.2023 | 15:21
De ce e bine sa speli manual hainele cu sampon in loc de detergent Trucul pe care il stiu doar gospodinele cu experienta
Care este motivul pentru care poți spăla manual rufele cu șampon dacă nu ai dero. Pontul cunoscut numai de puține femei. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce e bine să speli manual hainele cu șampon în loc de detergent. Trucul pe care îl știu doar gospodinele cu experiență. Încearcă-l măcar o dată în propria casă, te asigurăm că rezultatele sunt unele pe placul tău!

Care este motivul pentru care poți spăla manual rufele cu șampon dacă nu ai dero. Pontul cunoscut numai de puține femei

Care este motivul pentru care poți spăla manual rufele cu șampon dacă nu ai dero. Pontul cunoscut numai de puține femei. Dacă ai rămas fără detergent și vrei neapărat să cureți obiectele vestimentare poți apela cu mare încredere la această metodă.

ADVERTISEMENT

Șamponul este blând cu materialele, mai ales dacă este vorba de unele delicate, cum ar fi dantela sau mătasea. Este foarte important să te asiguri că separi hainele albe de cele colorate pentru a nu le strica materialele.

Umple un lighean cu apă călduță și asigură-te că ai în casă șampon care nu conține coloranți. Toarnă în vas și scufundă hainele pe care trebuie să le lași la înmuiat pentru aproximativ 5 minute sau mai mult dacă sunt murdare.

ADVERTISEMENT

Fiecare articol vestimentar se freacă ușor cu mâinile și apoi se clătește în apă curată și caldă. Hainele se storc ușor și se lasă la uscat afară, în aer liber. De asemenea, gospodinele cu experiență nu recomandă stoarcerea prea tare.

Așadar, hainele nu trebuie să se răsucească prea tare pentru a nu se întinde fibrele țesăturilor. Totodată, femeile trebuie să știe că rufele confecționate din dantelă și mătase trebuie spălate întotdeauna în apă rece.

ADVERTISEMENT

Șamponul, de evitat în mașina de spălat rufe

Șamponul nu trebuie să se foloseacă niciodată în mașina de spălat rufe pentru că face foarte multă spumă. Aceasta poate deteriora aparatul și în plus, poate ajunge în compartimentul electronic, unde poate produce pagube.

Funcționarea normală poate avea de suferit dacă încerci să folosești acest produs, care este indicat pentru spălarea podoabei capilare. Mai mult decât atât, trebuie să știi că șamponul poate fi făcut natural, în casă.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, pentru un șampon de urzici ai nevoie de 500 ml de ceai concentrat de urzică, 4 linguri de fulgi de săpun de casă, 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de miere de albine. Toate aceste ingrediente se amestecă bine și apoi șamponul se poate folosi.

ADVERTISEMENT