News

Ce conflict anticipează Mircea Badea după tensiunile internaționale cauzate de vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan: ”Asta va începe de mâine sau de azi”

Mircea Badea a comentat tensiunile internaționale cauzate de vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan. Prezentatorul ”În gura presei” anticipează un conflict de ordin economic în viitorul apropiat.
03.08.2022 | 07:25
Ce conflict anticipeaza Mircea Badea dupa tensiunile internationale cauzate de vizita lui Nancy Pelosi in Taiwan Asta va incepe de maine sau de azi
Mircea Badea anticipează un război economic după tensiunile internaționale cauzate de vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan. Sursa foto: colaj Fanatik / capturi YouTube
ADVERTISEMENT

În opinia lui Mircea Badea, riscul unui conflict militar între SUA și China, venit pe fondul vizitei controversate a lui Nancy Pelosi în Taiwan, este extrem de redus.

Mircea Badea anticipează un război economic după tensiunile internaționale cauzate de vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

În emisiunea sa ”În gura presei” de marți seara, de la Antena 3, Mircea Badea a vorbit de un alt tip de război care ar putea să înceapă încă din aceste zile.

ADVERTISEMENT

Moderatorul nu este de acord cu analiștii de politică externă, care merg pe pista posibilității apariției unei ciocniri de ordin militar SUA – China. Badea e aproape sigur că un ”război economic” e iminent.

”Nu cred că începe, cel puțin mâine-poimâine-răspoimâine, săptămâna viitoare, într-o lună, nu cred că începe un conflict, un nou conflict militar pe planeta Pământ.

ADVERTISEMENT

Ceea ce însă cred că va începe de mâine, dacă nu cumva din seara asta, din noaptea asta, este un război economic. Deci chinezii pot să facă multe lucruri, foarte multe lucruri”, a afirmat prezentatorul de la Antena 3.

Cum comentează Mircea Badea desfășurările militare ale chinezilor în zonă

În ceea ce privește demonstrațiile de forță militară ale chinezilor din zona Taiwanului, apărute în contextul vizitei lui Nancy Pelosi la Taipei, Mircea Badea nu se teme de o escaladare a situației.

ADVERTISEMENT

Vedeta postului de știri din trustul Intact spune că, în comparație cu rușii, chinezii dispun de o tehnologie mult mai avansată, astfel că riscul unui atac involuntar asupra oficialului din SUA este zero.

”China a scos pe stradă niște rachete, le-a plimbat de colo-colo. E în regulă, am văzut că au rachete, am înțeles, nici nu-mi imaginam că n-au chinezii rachete, că vor face niște exerciții p-acolo, vor face, în apropiere de Taiwan, că, e ,vorba aia, colo.

ADVERTISEMENT

Partea bună este că, mă rog, chinezii nefiind ruși, fiind chinezi, au tehnologie și atunci riscul de a da o bombardea, o mină, o… ce trag ei acolo la exercițiile militare, s-o tragă aiurea, ceea ce la ruși e mare, la chinezi e spre zero”, a mai spus Badea.

ADVERTISEMENT