Life

De ce nu e bine să deschizi frigiderul atunci când îți e foame. Mihaela Bilic a explicat motivul

Mihaela Bilic a spus de ce nu este bine să deschizi frigiderul atunci când îți e foame. Nutriționistul a explicat motivul.
18.03.2024 | 19:04
De ce nu e bine sa deschizi frigiderul atunci cand iti e foame Mihaela Bilic a explicat motivul
Mihaela Bilic a spus de ce să nu deschizi frigiderul atunci când ți-e foame. Sursa foto: Facebook, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a explicat de ce nu e bine să deschizi frigiderul atunci când îți e foame. Specialista a spus cum trebuie să facem diferența între poftă și adevărata senzație de foame.

Mihaela Bilic a spus de ce nu este bine să deschizi frigiderul atunci când ți-e foame

Atunci când avem poftă să mâncăm ceva, nu este întotdeauna un semn că am avea neapărat nevoie de acest lucru. În momentul în care apare senzația de foame, trebuie determinată cu atenția cauza acesteia.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă, de multe ori, ca foamea să fie doar o poftă, care nu trebuie satisfăcută. Pentru a ști dacă este, cu adevărat, vorba despre foame, sunt anumite semne prin care putem distinge senzațiile.

Potrivit dr. Mihaela Bilic, atunci când este vorba, într-adevăr, despre senzația de foame, aceasta evoluează în 4 – 6 ore. Poftele se instalează brusc, în schimb.

ADVERTISEMENT

“Nu o dată ni se întâmplă să deschidem frigiderul sau dulapul pentru a căuta ceva de mâncare, dar aceasta, de cele mai multe ori, nu este, de fapt, o foame adevărată.

Când avem nevoie să ronțăim ceva de obicei se întâmplă să simțim nevoia din senin. Adevărata senzație de foame apare în timp și evoluează în patru până la șase ore”, a explicat Mihaela Bilic la Pro TV, la Doctor de bine.

ADVERTISEMENT

De multe ori, poftele ascund nevoi emoționale și nu nutriționale. Pentru a distinge pofta de adevărata senzație de foame, trebuie să-ți pui câteva întrebări.

De exemplu, când ai luat ultima masă sau dacă ai făcut un efort fizic intens în ultimele ore. Este posibil, de asemenea, să fi văzut sau mirosit ceva care ți-a făcut poftă sau să te confrunți cu oboseală, plictiseală, stres sau supărare.

ADVERTISEMENT

Ce spune Mihaela Bilic despre mâncatul după ora 18

În multe diete li se recomandă oamenilor să renunțe să mai mănânce după ora 18, însă Mihaela Bilic nu este de acord cu acest lucru și a spus că acest lucru este, de fapt, avantajos pentru organism.

Nutriționistul  spune că cine are rolul de a ne hrăni, dar și de a ne oferi o stare de bine. În plus, Mihaela Bilic spune că masa de seară nu este la fel pentru toată lumea, deoarece acest lucru depinde de ora de culcare, dar și de obiectivele fiecărei persoane.

Ceea ce contează, însă, este mâncarea pe care o consumi seara. Cei care vor să slăbească vor consuma alimente diferite, spre deosebire de persoanele care practică sporturi de performanță sau de copii.

“Dacă vrem să dormim bine o porție de paste cu brânză e alegerea corectă. Supa cremă sau tocănițele cu legume sunt ușor de digerat.

Evitați prăjelile tocăturile și alimentele care fermentează (broccoli, varză, fasole). La capitolul desert orezul cu lapte și bananele au efect de liniștire”, a spus Mihaela Bilic acum ceva timp.

ADVERTISEMENT